gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Spant en krant

Beta en technologie
 
Sm111111

Meestal benutt persoon woud als brandstof. Niettemin waarde van het woud hoe van natuurlijke rijkdom en wijd toegepaste grondstof wordt door fabricage van spant en kranten vastgesteld.

Vereiste voor de spant altijd vysok - door middel van hekje naar de om haar zonder de moeilijkheid naar impart noodzakelijke vorm, details van de boom verreweg filieren bij elkaar af, en producten ervan bijster nou worden gezien.


Firma en zachte spant

Spant schijnt te zijn twee principiele items - firma en zacht. Zachte spant zal naaldendragende bomen uitlenen: Pijnboom, el, pikhta, tsuga, sequoia. Op fabricage van ferme spant gaan zodanig shirokolistvennye arboraceous rassen, hoe beuken, berkeboom, klen, eik en topol. In de keerkring firma schoeien winst van zwart ebben, van de verschillende types van mahonie, van tika en andere waarde rassen. Prachtig lijkende ferme was spant altijd in ruim pochete op makers en de kopers van het meubeltje. Helaas, de bomen van ferme rassen verbouwen langzaam, en in de tropische wouden van hen wordt allemaal kleiner en kleiner.


Zagotovka wouden

«agotocka лecaIne het algemeen bomen valyat door middel van machtig tsirkulyarnykh dronken, toen stengels van vetok en svozyat op de plaatsen van de behandeling voor de nader verscheping vrijstelen. Whereat wordt aangebonden de meeste diversified technologie is een kranen, gusenichnye traktory, buldozery. Als woud is onderhevig downloaden rijtuig overland, het door de kranen op kolesnyi transport, hoewel in Indies naar en Birma voor taski spilennykh bomen, helemaal als in oud tijdperken, olifanten benutten.

«agotocka лecaIn enkel landstreken woud gemakkelijker splavlyat met betrekking tot rivieren: Spilennye bomen bed in de vlotten en stalkivaiut op het water door middel van kranen. Dan de koppelen honderden van zodanig vlotten aaneen en sleep tot toe de zetels van het assortiment en stampings. In verre omtrekken, waar op rivieren geen navigatie, brevna is eenvoudig splavlyaiut onder adrift - er toe wijzende zetel.

In vele landen - en vooral die, waar zagotavlivaiut de ferme rassen van de spant, - geen eigen capaciteiten voor raspilki woud. Vandaar, de better half van zagotovlennogo woud vyvozitsya in industrieel ontwikkelde landen in de vorm breven op derevoobrabatyvaiushchie geintegreerde planten.

Op lesozavode brevno, allereerst, wordt van de dop gekuist, en dan mechanisch pilami wordt op zagotovki noodzakelijke afmeting gesneden. Op dat etappe van verwerkende spant vooralsnog vormt zhivitsu en vergt reductie bakkend. Natuurlijke wijze bakkend is mogelijk, maar otnimaet tot toe het jaar van de tijdperk, en daarvandaan spant algemeen gedraagt op de gezwind bakkend in speciaal lesosushilki. Daardoor zodanig kunstmatig bakkend, of vyderzhivaniya, verrijst van usazhivanie en op de tijdperken zelfs koroblenie spant. Zodoende, spant moet verwerking slechts na compleet prosushki voortduren, wanneer ze, als slechts opnieuw niet promoknet, koopt familielid fortitude.

Pilenye lesomaterialy zonder de nader behandeling zijn onderhevige toepassing in de constructie, en van hout vlakken welk wil op het type, zal dovodki verlangen. Dikwijls brusia puskaiut op longitudinal razrezku, met het schilderstuk van of protravkoi grondslagen. De meeste aantrekkelijke spant wordt op zeer doordringende werkbladen - oblitsovochnyi shpon welk dan nakleivaetsya op de basis van de spant poproshche gesneden.

Triplex bestaaatt uit de meerdere werkbladen van de spant, agglutineren zo, van om volokna naburige werkbladen gevormde juiste hoek. Fanernyi het vel verreweg van prochnee het vel van zelfde afmeting, vydelannogo van gebruikelijke spant. Triplex verreweg meer moeilijk om te plooien en om te klieven; Waarschijnlijkheid korobleniya is klein.

In derevoobrabatyvaiushchei industrie weinig otkhodov - persoon vernam geldend alles. Battens van de spant van ondergeschikte kwaliteit adapteren tussen de werkbladen van de handelswaar spant en vervulen stolyarnuiu bord, en bleef skrap draait zich in opilki, wordt door de kleefstof en pressuetsya in DSP - drevesnostruzhechnuiu bord vergast.


Grondstof voor papieren

Arboraceous cellulose is belangrijkste grondstof voor fabricage van papieren, hoewel voor het het ook kan zijn gebruikte andere typt groste volokna. Cellulose winst van de meeste verschillende firma en zachte lesnykh rassen: Eli, van de pijnboom, evkalipta, topolya, berkebomen, van chestnut en andere bomen.

De meeste rendabele methode van de receptie van arboraceous cellulose - mechanisch: Op derevoobrabatyvaiushchem onderneming lesomaterialy izmelchaiutsya tot toe kroshki welk vermengingen met waterhoudend. Papieren fabriceerde van op de basis zodanig cellulose, neprochna en meestal vervaardiging vaart, bijvoorbeeld, van de kranten uit.

De krant van hogere kwaliteit maken van cellulose kreeg chemicalie methode: Van hout bolster wordt op de gering shchepy welk onderdompeling in chemische verdunning gesneden en worden onder druk gestookt. Van zodanig arboraceous menigte vervaardiging krant voor boeekt, van brochures en stijlvole dagbladen, alsmede ontzagwekkende obertochnye materielen.


Aanmaak

Op derevopererabatyvaiushchem onderneming voor de verhuizing van de mengingen cellulose is absterged en filtruetsya. Cellulose bestempelde als voor de fabricage van wit papieren, complementarily is thema vybelke. Volgende ze draait zich in het vel en wordt gedroogmaakt die nadien zal de werkwijze van fabricage van papieren verzachten. Vel in kipakh gedraagt op tselliulozno-krant geintegreerde plant, waar speciale machine genaamd van razryvatelem cellulose, vsparyvaet werkbladen en hen verwart met waterhoudend. Dikwijls varka cellulose en fabriceren ervan papieren verlof in doorlopend regime, zonder tussenpersoon susheniya.

Te trakteerde papierene menigte misschien voegde flard krant, maar leix na de verhuizing van de inkt toe. Op dat etappe van de vervaardiging vergaste massa samengestelde uit arboraceous volokon en wateren, heet door papierene grondstof.

Dan op speciale verwerkende machine wijziging vorm en structuur krant volokon - volgens de vereisten welk moet proizvodimaya krant beantwoorden. Op volgende etappe krant massa vermengingen met andere substanties wijzend aan eind-product toegewenste eigenschappen.

Klei - van deze substantie, tegenwoordigheid welk in pischei krant dringt vlagu terug. Voor prokleivaniya krant meestal zijn gebruikte pek. Zijnend verschuldigd naar door hem schreef op papieren kookte op waterige basis door de inkt, niet rastekaetsya en zonder de moeilijkheid wordt door menselijk oog geherkend. Papieren gebruikt voor printend, moet word niet zodanig prokleivaniya, hoe pischaya, omdat bedrukte verven klasseren zich niet op waterige basis en niet rastekaiutsya. Volgende papierene verf in mixer, waar voegen krasiteli toe of pigmenty, - bijvoorbeeld, ondiep substanties fijnmaakte voor melovaniya. Het is zo, toevoegingen kaolina maken krant witte en ondoorschijnend. De meeste verbreid methode van de fabricage van krant is methode Furdrine. Van mixer krant massa door de cilinder podaetsya op conveyer, lint welk rooster presenteert met cellen; De breedte van deze lint kan 9 versmaaten bereiken. Conveyer wordt op een snelheid tot toe 1000 m in onbeduidend verhuisd. Van de snelheid van de toegang van de grondstof hangt lijvigheid en gewicht vermindering van de krant conveyer af.


Water-zegel

In de werkwijze van de vooruitgang van papierene menigte met betrekking tot sigarenbandje conveyor onderdeel bevatte erin kreeken bewatert door draadloze openingen, en krant volokna beginnen spletatsya met de elkander zogenaamde kadet koordvormig gevormd. Totdat ze zal de losgaan lijn, van volokon zal evermore wateren - ten koste van vsasyvaniya vlagi onder uitgaan erop. Namelijk nu op voloknakh kranten kunnen worden water-zegel ingestellen. Met het dit draaien op uitzicht ponadobitsya speciale cilinder met op voorhand gegevene schilderstuk uit. Verderop koordvormig zal op rennende remennoi vervoerder van naturalnogo voiloka gedragen, en zal meerdere stap voor stap gesitueerd zwaar valkov welk vydavyat van de krant evermore vlagi en anders sterker spressuiut zijn volokna doorkruisen. Dan papierene lint, getroffen voldoende prochnosti, om worden zelve met betrekking tot zichzelf overgeboekt, obognet meerdere podogretykh de wasem van het metaal rollen welk vyparyat van de lint alles behalve alle gebleven vlage Na bakkende krant zullen meerdere gesituerd naast elkaar doorkruisen en feilloos fatsoeneerden ijzerene cilinders genaamd door calenders welk razgladyat zijn vlak. Volgend papieren motaiut op bobiny welk kan worden op elk meere ondiepe haspels gesneden. Toen krant wordt op de werkbladen gesneden.


Otdelka vlakken

Voor pridaniya naar de krant of het karton van het type, noodzakelijk voor dat betonnene toepassing, de menigte bestaat van de methodes otdelki. Het is bijvoorbeeld, hoge-kwaliteit krant wordt gedekt tonchaishim stratum izmelchennogo wit krasitelya welk kan of kaolin, of "matovaya belizna" - de mengeling van okisi Aluminium en sulfata calcium zijn. Krasitel behoudt drijvend op de krant zijnde verschuldigd naar bijzondere plakkende substantie - dit of molochnyi proteine casein, of polivinilatsetat, elk meer geweten als PVA. Krasitel onbeduidende porien vult in het vlak van de krant en imparts naar de om haar gladkost en karkateristieke luister.

Op timt krant en kartonnen onthaal parafinom: Voshchenaya krant verdringt waterhoudend. Ene hun technologische werkwijzen van gelijkaardig kin beschouwt krant doorreis kubieke inhoud met rasplavlennym schoensmeer. Speciale valki schishchaiut overbodige schoensmeer nasloeniya, en verbleef schoensmeer bevriest beneden struei koude water. Als op zodanig krant noodzakelijk iets om te printen, te maken dit tvloeit tot toe voshcheniya voor, omdat proparafinennaya vlak verf zal niet absorberen.

Andere technologie van voshcheniya krant neemt voorletter bekleding door de schoensmeer van leix een kant van het vel aan, na wat ander, heeften nog niet bovenaards podaetsya op razogretyi rol getrakteerd. Het vurigheid schoensmeer versmelt; Rasplavlennyi schoensmeer wordt voloknami kranten geabsorbeerd. Op vergast door zodanig methode naar de krant is mogelijke navolgende rob. Ine het algemeen krant wordt van de spant, zagotovlennoi in de wouden van Noord-Amerika, Skandinavii, Rusland, Japan en Duitsland verricht. De gering krant scheiden van-syrevoi menigte wordt van de stro en losse travyanistykh planten, hoe, bijvoorbeeld, esparto of albardin verricht. Papieren geld ine het algemeen vervaardiging van het katoen menigte of van de mengeling khlopchatykh en lnyanykh volokon. In vele ontwikkelde landen richten zich om plaatselijke hulpbronnen en alternatieve grondstof te benutten. Het is bijvoorbeeld, na de suiker uittrekking van trostnikovykh van de culturen verblijf voloknistyi koek, en het industrieele gebruik in landen, waar kultiviruiut suikerriet, zal de import van de krant of grondstof voor papierene menigte verlaten.


Weet jullie?

  • Eerst krant maakte oeroud kitaitsy. Het geheim van de fabricage van krant door hem soufflerde osy en shershni die razzhevyvaiut arboraceous kroshki en bouwen hiervan plakmiddel menigte de nesten.
  • In de drukwerk krant wordt in de grammen op m2 gemeten
  • Krant, waarover wordt onze dagblad geprint, heeft dichtheid 90 g/m2.
  • Van economisch gezichtspunt fabricage van krant van otkhodov duurder, dan aanmaak is zijn van de spant.