gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Waterleiding

Beta en technologie
 
Sm111111

Wanneer die mensen dovolstvovalis door het water welk zij gevonden in rivieren, plassen, bochten en inktkokeren. Maar met de ontwikkeling van de industrie en door het wasdom van bevolking scheen noodzakelijkheid veel tshchatelnee om waterleiding te controleren, om te afbreuk ontwijken voor de gezondheid en schade voor de omgeving.

Elk stad behoeftes onderwerpend van zuiveren presnoi water voor pitia, de schikkingen van de etenswaar, mytia en stirki. In het algemeen water ontlenen aan rivieren, van de plassen of ondergrondse bronnen en onderworpene aan zijn behandeling, om te maken toepasbaar voor pitia. Voor de verhuizing natuurlijke wijze en antropogennykh vervuilende substanties worden de diverse types van behandeling gegolden, whereat gebruikte werkwijzen worden door de hoogte en de beschikking van de vervuiling vastgesteld.

VodocнabfeнheIn het typische systeem van de waterleiding water van verontreinigde rivier in het eerst geval doorplaatsingen rooster met ruime cellen voor de ontheffing van zwevend garbage, van de vissen en planten. Volgende ze zakachivaetsya in de vijver, waar wordt voor meerdere weken opgeslagen. Hierine dat tijdperk vele ruime vervuilende delen osedaiut op de bodem. Het is tevens, beet door de stukje de inhoud vermindert van schadelijke verwekker, poosje hoe worden doorgebracht substanties welk in rivier dienden voor hen etenswaar. Na otstoya voor de annihilation van verbleven verwekker groeit khlor en andere chemicalien. In enkel landen voor khlora gebruik ozon, en op de gering vodoochistitelnykh stationeert water op de tijdperken sterilizuiut onderwerpende zijn handeling van machtige ultrafioletovogo straling. Volgend water doorplaatsingen rooster met ondiepe cellen voor de verhuizing van ondiep planten en andere delen.


Koagulyatsiya

KoagуляchяDe geblevene onbeduidende delen van het type van dode verwekker en krupinok niet oplosbare mineralen, wegens welk water kan mutnoi schijnen of nauwelijks podkrashennoi, worden in speciale dozen met behulp van werkwijzen koagulyatsii en flokulyatsii geschrappen. De aanvulling van sulfata Aluminium of sulfata ijzer veroorzaakt delen koagulirovat (om aaneen) in te zamelen, daardoor wat doos ongeveer tot toe half staat bol khlopeobraznoi door de menigte. Dit massa heet flokulirovannym door sediment of ongedeeld door flakes. Van de doos hoofd wordt zuiver water welk opnieuw doorplaatsingen filters voor de nader raffinage bezworen. Deze filters worden door de strata van het zand liggend op het terrein van van de steengruis of antraciet (de types steenkool) gevormd.


Aeration

Na de filtering water in het algemeen aeriruiut, om te vergroten inhoud opgeloste erin zuurstof. Dit imparts om elk meere verse smaakvermogen te bewateren, alsmede zijn zuurgehalte verkleint ten koste van de verhuizing van loste koolstof dioxide op. Bestaat meerdere de types van aerators. In struinom aerator water nagnetaetsya door ondiep sopla in het luchtruim. Kaskadnyi aerator omvatt toerbeurt stupenek, met betrekking tot welk stekaet water.

Noch filtering niet gelaten schrappen substanties opgelost in waterhoudend. Dit voornamelijk brine calcium en naar een minderer graad brine magnesium. Door deze zouten opgelost van otlozhenii in de voedingsbodem, wordt het water rigidness vastgesteld. In de liggingen met vooral onbuigzaam water voor de verhuizing enkel van zouten oploste op de tijdperken chemische behandeling benutten, en slechts volgend water gedraagt in de tabakspijpen. Naar maar ine het algemeen consumenten, als zij treffen in deze noodzakelijkheid aan, het is noodzakelijk om voor deze doelen eigen toerusting op te richten.

Voor de uitreiking met betrekking tot tabakspijpen water opnieuw sterilizuetsya met behulp van khlora of ozona. Na verwerkend de better half khlora wordt met behulp van sernistogo angidrida geschrappen, maar klein het boel wordt voor de slag met nadere vervuiling door verwekker gelaten.


Desalination

In die delen van kloot, waar reserves van presnoi water zijn klein, gebruik zout water schrappende ervan zout. Deze werkwijze genaamd door desalination, kan worden door de meeste verschillende methodes uitgevoerd. Dikwijls brine kipyatyat, water opstijgenen in de vorm van de wasem, en zout verblijf op de bodem. Volgende wasem wordt gekoeld en, kondensiruyas, draait zich in zuiver waterhoudend.