gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Coulding direct toegankelijk

Beta en technologie
 
Sm111111

Eerst zeep, de meeste ongedeeld coulding faciliteit, werd op Het midden-oosten elk meere 5000 jaren geleden gekregen. Op eerst het was gebruikt hoofdzakelijk voor stirki en verwerkend van schadelijke dieren en wonden. En slechts van ik eeuw n. E. Persoon werd drijven met de zeep aan.

Door coulding direct toegankelijk heten naturalnye en kunststof substanties met het wasmiddel handeling, vooral zeep en stiralnye gruisen golden in alledaags leven, industrie naar en het gebied van de dienst.

Zeep winst daardoor de chemicalie onderlinge beinvloeding van het vet en alkalis. Het is zoals, het was kaal met betrekking tot puur ongeval, wanneer overheen bonfire vlees brandde, en vet stek op de as erop houdende alkalized eigenschappen.

Zeep Vervaardiging oude geschiedenis heeft, en hier is eerst kunststof coulding faciliteit scheen slechts in 1916 jaar. De vinding van Duits drogist Fritsa Pontera werd voor industrieel gebruik benoemd, alledaagse kunststof coulding direct toegankelijk, elk meer-minder ongevaarlijk voor het hands, stalen om in 1933 jaar af te helpen. Daaruit werd keer werd van je welste aantal van de kunststof coulding direct toegankelijk (CMC) van smalle benaming ontwikkeld, en hun vervaardiging de belangrijke aftakking van chemische industrie.

Molekuly vocht worden aaneen door aantrekkelijke mogendheden achtergehouden. Deze machten wordt bovenste molekuly naar binnen, en het vlak van het vocht izgibaetsya aangehaald. Deze uitwerking genaamd door oppervlakkige ruk, bijster nou uitstekend op het voorbeeld van de alles behalve cirkelvormige drop van het water, vyskalzyvaiushchei van de kraan.

Namelijk wegens oppervlakkige ruk water zelve met betrekking tot zichzelf bezit niet voldoende chistyashchim handeling. Komend in het contact met de stip, molekuly wateren worden elkaar voor aangetrokken tot die, om te de delen veroveren van de vuiligheid. Met andere woorden, zij niet vochtige vuiligheid.


Actieve substanties

Zeep en kunststof coulding direct toegankelijk vormen substanties draaiende hogere demping de eigenschappen van het water ten koste van de vermindering van de macht van oppervlakkige ruk. Deze substanties heten oppervlakkig-actief () GEVALLEN, omdat wet op het bovenaardse vocht (alle landsgrenzen bedoelen, niet enkel bovenste).

Molekuly GEVALLEN kan worden in de vorm golovastikov gepresenteerd. Door kopt zij "tseplyaiutsya" voor het water, en khvostikami - voor vet. Wanneer GEVALLEN verwarren met het water, het molekuly op het vlak worden door "de 'hoofd'en" onder, en hen "khvostiki" uitsteken boven van het water gedraaid. "Razdrobiv" zodoende het vlak van het water, dit molekuly verreweg de uitwerking verminderen van oppervlakkige ruk, daarmede portie water om doek binnen te dringen. Dit khvostikami molekuly GEVALLEN de geslagene hen veroveren van het deel van vet.

Als vet sterk pristal naar het doek, daarvoor verhuizing ponadobitsya niet alleen handeling maar ook sterk vstryaska GEVALLEN. De onbeduidende druppels van vet, pokrytogo GEVALLEN, worden gestort in het water vloeistof in fijne druppels in een andere gevormd.

GEVALLEN tot verdeeldheid brengen op cation anion en neionogennye. Molekuly cation HEBB aanTRaD verdunning zal positief zaryazhennye ionen anion - negatief zaryazhennye formeren, en molekuly neionogennykh GEVALLEN van de ionen zullen niet formeren.

Totaliter aard van de zeep - anion GEVALLEN, poosje kunststof coulding direct toegankelijk vormen anion cation of neinogennye (of combinatie van twee of drie types) GEVALLEN.


Zeep

Zeep winst in de reactie van de vetten (bijvoorbeeld, van kokosovogo of palmovogo boter) met alkali - kausticheskoi sodoi (gidroxidom natriya) of kausticheskim potashem (van gidroxidom kalium). Deze chemische werkwijze heet omyleniem.

MылoOp moderne mylovarennom de fabriek van doorlopende handeling bron materielen vermenging en onder druk worden tot toe 130 "Met gestookt. Als gevolg reactie zal zeep en glycerol vormen. Na de afdeling van glycerol rasplavlennoe zeep verstrijkt nader behandeling.

Ferm brandmerkt winst droogmakende de lint van rasplavlennogo zeep voegende krasiteli en otdushki en pressuya gerede menigte in de doellatten. Tualetnoe zeep maken van elk meere hoge-kwaliteit vetten; Na bakkend het smoorhi voor de vermindering van de inhoud vlagi.

Mylnye flakes vervulen in de volgende weg: Te zepen zal op de buitenzijde kant van de rol en soskrebaiut het bevriezen. Om te krijgen mylnyi gruis, rasplavlennoe zeep verwarren met de toevoegingen verbeterend het wasmiddel handeling, verschijning en de structuur van gedempt doek trakteerde. Mengeling dan droogmaken door verhit lucht. Zelfde toevoegingen zijn gebruikt in de kunststof coulding direct toegankelijk.

Vele kunststof coulding direct toegankelijk worden vandaag vloeiend type verricht alsmede in gruis. Gruisen, inclusief 20-25% GEVALLEN, ook winnen door desiccation poluzhidkoi mengeling. Enkel stiralnye gruisen vormen versplinteren proteine fermenteert, aidant otstiryvat de plekken van de substanties met belkovoi basis - bijvoorbeeld, de plekken van het bloed of eieren.


CMC

CMCVloeiende kunststof coulding direct toegankelijke winst voegende aan opgeloste mengeling gidrotrop - substantie welk verhoedt rassloenie wegens de verschillende dichtheid van de componenten.

Kunststof coulding direct toegankelijk komen ook in de compositie van node in houskeeping van chistyashchikh gruisen en mengsels binnen. Ine het algemeen chistyashchie gruisen vormen anion, tonkoizmelchennyi mineraal (bijvoorbeeld, veld shpat) en khlornyi otbelivatel GEVALLEN. Voor industrieele doelen diverse speciaal direct toegankelijk worden verricht. Bijvoorbeeld, mengelingen van neionogennykh en cation GEVALLEN worden in alimentaire industrie voor mytia gegolden en de reinigt van de toerusting volgens de meeste onbuigzaam sanitari-hygienic vereisten.