gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Virtualnyi wereld

Beta en technologie
 
Sm111111

Virtualnaya realiteit (VR) - deze technologie welk verhuurt worden in geboetseerd door computer wereld geimplementeerd en om met hem op elkaar in te werken.

Het gebied van de toepassing virtualnoi realiteit zeer breed - van gezellige dialoog videoigr tot toe de adminicle van de training van de doktoren van de wondheelkunde of de strooibiljeten van de brandkast pilotirovaniiu airship. Machine is in staat om "wereld" door de grootte met onze schepping of zo mikroskopichnyi, op welke wijze atoom of molekula te genereren.


Verschijning virtualnoi realiteit

Voorstelling omstreeks virtualnoi realiteit scheen anders in 30 jaren, wanneer wetenschappers deden de tbordurend van eerst training simulator - van imitatora vlucht. Voorstelling hield in in die, om te ontwikkelen op binnenbrengen indruk, budto het controles vliegtuig presenteren. Voor de anderse ruimere vergroting van de begoocheling op de scherm imitatora werden de vensterramen van vzletno-posadochnykh schrappen gereproduceerd.

Voзнhkнoceнhe chрtуaльнoй рeaльнocth In 1965 g. Amerikantsu Aivenu Sazerlendu per de avontuur kwam in het hoofd een voorstelling welk het obnarodoval in het artikel beneden de titel "Perfect displei". Werd ze hereto verkleind, om te ontwikkelen benutten twee onbeduidend televizora - met betrekking tot voor ieder oog - perenosnoi, of persoonlijke virtualnyi wereld. Voor zijn belichaming in het leven het ook ontwikkeelde zich displei consolideerde op het hoofd. Hoewel het vinding werkte, en het maakte een type virtualnyi wereld, afbeeldingen ontpopten zich ook bar en artless. Andere complexiteit werd helm verbonden aan. Het was zo tyazhel en hinderlijk die werd het podveshivat naar het plafond gekomen. Ja en kosten het zeer kosten. Wetenschappers, vzyavshiesya in afteryears dorabotat aanvankelijke voorstelling Sazerlenda, is aanzienlijk in het dit geaard. Belated, in 1985 jaar, Maikl Makgrivi van DE NASA verreweg goedkoere en gemakkelijke variant ontwikkelde van de helm gebruikelijk mototsikletnyi genomen en naar hem doddige schermen displeya geadapteerd, alsmede speciaal actuators welk de moties werkten van het hoofd terug en werden de computers van ruime mogendheid en gevoeligheid verbonden aan.

In gelijk 1985 jaar Mairon Kreiger geopend in Het museum van de natuurwetenschappen van de toestand Connecticut zogenaamde "Videopleis". Het is generaal, "Videopleis" was niets andere, hoe de toerbeurt van de huisvestingen bij wie gevonden, poosje zelfs in verschillende, aanloop kon van met behulp van interactief grafisch systeem bezinken een en gelijke virtualnoe kamer, zhonglirovat erin door diverse objecten, aaneen om te dansen en om te schilderen.

Door laatst apparatnym component voor compleet ingestellen virtualnoi realiteit werd handschoen. Ontwikkelde zijn prototype op het begin 1980 gg., Maar in modern type virtualnaya realiteit werd in 1986 g bevallen van., Waarna, op welke wijze programmeur Jaron Lenier de nieuwe variant bekokstoofde van de handschoen. Zo voor het eerst schenen gemeenschappelijk ingestellen samengestelde uit VR-helm en handschoenen. Namelijk schonk Lenier naar nieuwe technologie titel "virtualnaya realiteit".


Drie type virtualnoi realiteiten

Nuanceer drie hoofdstad vormen virtualnoi realiteit. Eerst van hen, zoals, de meest geweten. Instel voor de om haar bestaaatt uit helm bracht met kleine TV-schermen en oortelefoonen, en handschoenen (in enkel systemen voor het het gebruik joistik, of "magie palochku") onder. Helm en handschoen worden verbonden aan computers programmeerden speciale klanken en grafische voorstellngen welk wijziging afhankelijk van prednaznacheniya systeem: Als ze is gebruikte ontwerpers of architecten, dan deze wil, zoals, constructies of panoramas. Noodzakelijke afbeeldingen, zachem worden op teleekranakh naar binnen helm gereproduceerd.

Voor de creatie van driedimensionaale uitwerking ieder teleekran bevindt zich beneden nauwelijks uitstekende hoek. Wanneer jullie nadevaete helm virtualnoi realiteit, afbeeldingen op teleekranakh geheel zullen uw veld van de zicht vullen, en jullie worden in virtualnyi wereld gesoppen. En door de oortelefoonen jullie zullen aanhoren alle dat klept welk corresponderen verdachte afbeeldingen. En helm, en handschoen (of joistik) worden toegerust door speciaal actuators welk verhuren naar computer moet alle moties van het hoofd en hands opvangen. Wanneer jullie draaien zich verandert hoofd, om osmotretsya met betrekking tot kanten, computer uw punt van bespreken - alsof jullie eigenlijk zetelen naar binnen afbeelding. Alles verrijst in echte tijdperk (met gelijke snelheid en in gelijk moment, als hoewel verrees in echte wereld). Handschoen laat jullie "trogat" virtualnye objecten en "te nemen" hen om ter hand te stellen. Met zijn bijstand jullie kunnen zelfs de schikking van virtualnykh objecten veranderen.


Camera's en schermt

Kameры h эkрaныIn de seconde aard VR voor slezheniya achter de afbeelding van de gebruiker in virtualnom wereld, bij wie ook kan worden geselecteerd of om objecten te verplaatsen, zijn gebruikt videokamery. Beide systemen VR gelaten help in de handelingen naar maar meteen meerdere mensen. Achter laatst typen VR ligt de weergave van driedimensionaale afbeeldingen op ruime gebekte scherm. Zodanig vorm erbuit helpt naar enchance jullie hebben sensatie wat jullie zetelen in virtualnom wereld. De tegenwoordigheid onderpand uitwerking speciale driedimensionaale bril maken.

Het is zoals, naar jullie elk meer alle wordt VR kennismaakt. Golden in videoigrakh in de hallen van ludiek automata ("arcade's) en de thematical parken van Europa, USA en Japan. Nu bestaan behoorlijk wat VR-wedstrijden, bij wie kan op gelijke tijdperk meerdere persoon participeren.


Weet jullie?

  • Wanneer instellen virtualnoi realiteit zal tamelijk compact worden en goedkoop, om te hebben ervan huis, jullie zullen in staat zijn, niet komen op straat uit, worden achter de inkopen in virtualnyi universam doorgestuurd, pokhodit er-hier met betrekking tot gedeeltes stopmiddel korzinku of karretje door de goederen, als in aanwezige winkel, en voor hun voldoening eenvoudig de benodigdheden mede te delen van het credit kaart - gekocht zal naar meteen jullie thuis dragen.

  • Wetenschappers voordeel namen van elektronische signalen doorgestuurd op Land door spaceship "Viking", om te vormen onderscheidene driedimensionaale afbeelding Marsa. VR zal ruimtevaarders laten, niet Landen verlaten, "obsledovat" vlak Marsa.

  • Een wetenschapper in USA continueert om overheen de creatie "virtufona" (videotelefona met de uitwerking virtualnoi realiteit) te werken, met betrekking tot welk jullie zullen in staat zijn te communiceren met de vrienden samen met hen in gelijk gevonden 'alles behalve kamer' presenteren.