gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Treinen en spoorwegen

Beta en technologie
 
Sm111111

Wanneer noodzakelijkheid schijnt in de rijtuigen van inzittenden en ladingen die, die deze rijtuigen plant, niet schromen dat beste keuze deze trein.

Poeзda h feлeзныe doрoghOp deftig parovozakh, van welk ingenieurs zijn technologisch vyzhimali maximum mogelijk, lag rekordy snelheden vast. Het is zo, bijvoorbeeld, in 1893 g. In USA op lokomotive 'New York Sentral" werd rekordnaya snelheid - 181 km/uur bereikt. Niettemin voor normale ontginning zodanig stremitelnost was nepraktichna. Nieuwe technologieen, van smenivshie tweetallen, de beschikking veranderden van de meest van de spoorwegen van de wereld.

Teplovozy nooit waren zodanig voorname en, natuurlijk, zodanig geachte, hoe grandioznye parovye reuzen, maar hen dizelnyi motor de voordelen heeft voor parovym. Voor parovogo motor wordt tijdperk genodigd hebben, om te dragen water tot toe kook punt. Dizelnyi begint om rechter na het insluitsel te werken en ook zonder de moeilijkheid wordt uitgeschakeld. Dizel gemakkelijker in de dienst, het brandstof in vier tijdperk effektivnee, dan brandhout zijn of steenkool.


Dizel-elektrisch lokomotivy

Dhзeль-элektрhheckhe лokomothcыNader volmaaktheid dizelnogo lokomotiva is dizel-elektrisch lokomotiv, bij wie dizelnyi motor leidt motie elektrisch generator binnen. Generator meubileert door de arbeidsvermogen tyagovyi elektrisch motor op de bijlen lokomotiva. Britse dizel-elektrische trein "Intersiti-125' de meeste gezwind in de stand: Het commerciele snelheid stileert 200 km/ch. Lokomotivu deze constructie behoort ook wereld rekord snelheid – 257km/ch.


Elektrifikatsiya

Op moderne spoorwegen wordt stemming naar elektrifikatsii gezien. Elektropoezda eenvoudiger principieel, meer handig in de ontginning en kleinere zal omgeving, verontreinigen dan dizelnye en dizel-elektrisch. Bestaat twee systemen van onderwerpend van elektrische arbeidsvermogen te traint. Met betrekking tot een systeem, tok gedraagt in kontaktnyi bedrading, podveshennyi overheen relsovym door middel van, en wordt skolzyashchim tokopriemnikom bolstered boven op de huisvesting beneden de titel pantograf afgedaan. Met betrekking tot ander systeem, tok podaetsya met betrekking tot derde spoorstaaf bedded op land langs de weg, en wordt door de ingestellen van de borstels, of door de ski, tokopriemnika afgedaan. In beide systemen elektrische ketting zamykaetsya door leidinggevende wielen en spoorstaafen.

Elektropoezda wijd zijn gebruikt op kleine traces alsmede op de geslachten van afgelegene beweging. Hun voordeel houden in de lage hoogten van de vervuiling van de omgeving en ophef welk vooral belangrijk in stedelijke voorwaardes in. Deze treinen hebben ook ruim potentieel voor de volmaaktheid. Een van de ontwikkelde systemen van de toekomst beschouwt creatie efficient, rendabel, van gemakkelijke rijtuigen met betrekking tot het type van autobussen schakelde voor mezhdugorodnego communicatie aaneen. Op de aankomst in de stad gedeeld ottseplennye rijtuigen kunnen motie met betrekking tot indigeen, naar minder gezwind traces, niet daling inzittenden continueren.


Control systems

Control systems en signalizatsii heten door de verstopping. Hierine spoorwegnet met betrekking tot verenigd of wegen kruiste met verschillende snelheid op gelijke tijdperk worden de honderden van de treinen verhuisd. Dienst op de indigeen haltes en lading rijtuigen moeten niet stremmen motie begraven-stad expressov, zelfs als whereat zijn gebruikte stadsdelen van een en gelijke wegen. Alle da's bevoorraadde door middel van dispetcherskogo centrum, plaatselijke exploitanten, van elektrische en elektronische blauwdrukken.

De opperhoofd van de afstand signalizatsii, de centralization van de pijlen en signalen en verstoppingen (STSB) in de conjunctie met ingenieur-dispetcherom uurwerk langsvarend van de treinen en hun motie controleren met betrekking tot spoorwegnet. Op moderne netten mashinist en provodnik verbinding handhaven met signalistami of met betrekking tot radio, of door middel van tussenpersoon belt. Maar de basis van het systeem stileren actuators, aandrijvingen en kettingen belichaamden in de centralization logische knippatroon.

Op enkel obsolete spoorwegnetten tussenpersoon drijft srabatyvaiut mechanisch op het moment van langsvarend van de trein. Zodoende, brink signaal, bijvoorbeeld, kan op rode bewegen. Dit systeem bijstere inktkoker werken in kleine snelheden, maar beneden dynamische invloed expressa schakelende samenstel van bewegende delen kan razvalitsya op de aanbetalingen. Vandaar, noodzakelijkheid schijnt in andere methodes van de overdracht van de informatie van de trein om uit te vaart, om te bevoorraden verantwoorde afstand tussen sleep verblijvend op een weg. Aangewezene verstopping is dit inktkoker-probeerde, betrouwbaar, wijd toegepast systeem. Met betrekking tot dit systeem spoor weg schift op bloc-stadsdelen, t. Door hem. Intervallen door de lengte omstreeks 2,5 km ieder. Op gelijke tijdperk op het stadsdeel kan slechts een trein verblijven. De trein toegang op het stadsdeel en uitgang ervan worden door de signalen welk worden gehandeld of door de hand, of automatisch gecontroleerd.


Centraliseerde controle

Het systeem van automatische gecentraliseerde controle en tussenpersoon toerusting (strelochnye ostryaki, signalen, actuators) elektronisch logisch net componeren. Systeem bevoorraadt minimale afstand tussen sleep. Het is tevens, wordt zodanig preventieve faciliteit, hoe avtostop gegolden. Als mashinist met betrekking tot elk aanleiding bastae trein voor rood signaal, niet avtostop automatisch zal in het stuk tormoznoe apparaat brengen.

Trein doorreis bloc-stadsdeel wordt geadapteerd met behulp van elektrisch toka verzuimde tussen spoorstaafen en wielen. In de trein toegang op het stadsdeel op naburige stadsdelen worden aandachtige signalen welk verblijf inbegrepen tot toe de trein uitgang hiervan stadsdeel omvatten. De methode van benuttend van de spoorstaaf voor de informatie verstrijkende tussen sleep en dispetcherami wordt de basis van de meeste perfecte controle systeem door de motie op de spoorweg - dispetcherskoi centralization gestoken. Ze sluit in van ons eigen vele progressieve technologische systemen, zo als avtoblokirovka en de centralization van de pijlen en signalen in. Dispetcherskaya centralization wordt controle door het grote net van de spoorwegen gesolliciteerd en de verkeersleiding van een grote vele treinen welk bevoorraadt ruimere snelheden en de zekerheid van de rijtuigen. Iedere trein heeft serieel nummer welk vysvechivaetsya op elektronisch tablo aanwijzend van de blauwdruk van de wegen en de posities van alle treinen hierin systeem.


De verscheping van de ladingen

De meest van de signalen en de pijlen van de spoorwegnet worden van de centrale zetel van de controle gecontroleerd. Hier bedieningslui veroorzaken op de blauwdruk van de wegen traces voor alle rijtuigen en de motie controleren van treint vestigende signalen en pijlen voor ieder trace. Toen controle ons eigen automatische systeem inneemt. Ze is zo veel verantwoord en efficient die benutten zijn, enkel spoorwegen zijn bied verstrijken door middel van. Wanneer twee treinen sblizhaiutsya op een en gelijke weg, exploitanten dispetcherskoi centralization vertalen een toegeefl zijnen voor trein op weg, en andere verzuimen.

Inzittende rijtuigen - dit maar een aspect van het werk van de spoorweg. Zelfde belangrijk, en dikwijls en elk meere winstgevend, zijn marshrutizatsiya en rijtuig van de goederen. Rusland, voor welk volgen USA en China, leidinggevende plaats bezet in de wereld met betrekking tot lading verloop en de afstand van het rijtuig van de goederen. EN in de Verenigde staten wet enkel van de meeste perfecte systemen van de verscheping van de ladingen met de computerisering wijde toepassing. Een van zodanig systemen beschouwt samenstellend van de computer plannen van bezeilend ieder rijtuig. Het plan eiser wordt in de werkwijze van het rijtuig verstrijkend in de trein compositie van de zetel otpravleniya tot toe de wijzende zetel gecontroleerd. Op sortirovochnykh stationeert rijtuigen muzieknoot en veranderen hun traces vertrouwend het type van rijtuig, van de lading en de zetel van de benaming. Op horizontale sortirovochnykh de haltes van de trein worden door middel van lokomotivov gevormd. Haltes met sortirovochnymi gorkami, waarmee rijtuigen stammen aangeschoten van het eigen gewicht af, verreweg effektivnee en zeer versnelen werk. Photoelectric actuators opoznaiut rijtuigen met betrekking tot hun aankomst op de halte.

Op sortirovochnoi stationeren ieder gearriveerd rijtuig vytalkivaiut op gorku voor rastsepleniya en vzveshivaniya, en dan spuskaiut op bepaalde weg, waar wordt trein gevormd. Computer handelt de snelheid van stamde rijtuig met behulp van ingebouwd in de weg rijtuig zamedlitelya af. Daardoor de buil macht met ander rijtuig het blijkt niet meer, dan noodzakelijk om srabotal samenstel van bewegende delen avtostsepki.

Computer muzieknooten ladingen volgens de laatste zetel van de benaming, van zodat aanvullend assortiment onderweg van de beweging van vormde trein wordt niet genodigd hebben. Zodoende, van zagruzki tot toe verdragend rijtuig kan worden in elk boel van de lijnen vertaald en om in vele composities in te sluiten. Alle etappes van de vooruitgang van het rijtuig worden gecontroleerd, en gegevens op de resultaten van de controle gedragen in nationale computer, toegang waartegen heeft elk, naar welk noodzakelijk om de lading beweging te behartigen.

Zoeken nieuw, van de elk meere perfecte types van traction begonnen eerstdaags na de vinding parovoza. In een van gesuggereerd door de systemen - "Atmosferik draiv" - trein werd gepresenteerd in de motie door de aandrang van de lucht op de zuiger welk werd in ruime tabakspijp gelegen op fairways overgeboekt. Dit beforetime vergatene voorstelling obrela seconde 1 leven na komend van een wijziging - de rol van de zuiger maakt ons trein verhaald in tonnele waar. Lucht alvorens trein wordt van tonnelya opgepompt, en hogere aandrang achter de trein ramt honderd voorwaarts.

In de treinen van de toekomst zal gebruikt ook methode magnetisch levitatsii (maglev). In dit geval magneeten trein houden overheen door middel van achter die stijft uiterst vlakke en bedaard motie. In de afwezigheid van het contact van de trein met de spoorstaafen daarvoor motie wordt speciale aandrijving genodigd hebben. Daarvandaan op de treinen van het type "maglev" vastliggen lineair asynchroon elektrisch motors welk trein noemen in de motie door middel van de macht van magnetisch veld.

Op een van de treinen van het type "maglev" is gebruikt systeem elektromagnetisch podveski. De electromagnets van monorelsovogo trein bevinden zich onderaan de magneeten van de weg. Aangeschoten van de voltage de magneeten van de trein worden omhoog, naar de magneeten wegen, pripodnimaya trein erover bovenaards bekoord.

Op gelijke tijdperk tijdsduur van het spoor sailings beknibbelen door middel van de volmaaktheid van oude technologieen.