gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Slag met het vuur

Beta en technologie
 
Sm111111

Niet op de hel van elk meere afschuwelijke killer en vernieler, dan vuur. Maar met nieuwst vuur-controle technologie gebewapend zich en khimikatami, menselijkheid bijstere inktkoker gekwalificeerd om met deze verschrikkelijke tegenstander te vechten.

Vuur-controle automobiel - dit in het algemeen avtotsisterna met 9 - of 15-metrovoi vydvizhnoi ladder, vezushchaya 1365 l wateren. Deze reserve is gebruikt leix alsdan, als hierine roep geen andere zijn bron. In landelijk gebied water dikwijls pomp door de pompen van dichtstbijzijnd waterbekken. In goede waterleiding modern vuur-controle automobiel is in staat om tot toe 4000 l wateren in onbeduidend zich te verroeren.


Brandende helle

Pылaющhй adHet andere standaarde type van vuur-controle automobiel - dit povorotnaya ladder. Ze cirkelt om de as en klimt hoogtepunt tot toe 33 m. Met zijn bijstand vuur-controle redding mensen in altitudinal gebouwen of water verhuizen voor tusheniya vlam. Op de tijdperken voor de ladder is gebruikt hydraulisch platform op de top kolenchatogo podemnika. Op barriered platform wordt geadapteerd tot toe 4-controle vuren. Adapteerde erop dammen controle in of verblijvend hier-controle vuren, of exploitant op land. Naar hulpe automobielen houden airi-pennye stand, shtabnye, perevozyashchie toerusting, instrumenten, lebedki en dorre poroshkovye mengelingen voor tusheniya vuren welk het is onmogelijks door zagasit water. Alle deze automobielen worden probleskovymi mayachkami, sirenami en radiosvyaziu toegerust.

Pылaющhй adNaar het vuur worden ontvlambare, hoge koorts en zuurstof genodigd hebben. Machtig aquatisch strui beneden hoge aandrang sbivaiut vlam, en sprinklernye systemen beneden lage aandrang overloop zelve basis vozgoraniya. Niettemin niet alle manier van vuren het is mogelijk zatushit door het water. Brandende olie of benzine eenvoudig dobbert op zijn bovenaards. Het is bijzonder gevaarlijk om door het water en brandende elektrische constructie, te blussen omdat water - handelswaar provodnik toka. En als plesnut door het water op enkel metalen, toen zij zullen anders sterker gloren.

Ontvlambaar vocht algemeen blussen door de schuim. Avtotsisterny dikwijls worden door casks met pennoi vocht welk doorreis vuur-controle mouw, vermengingen met lucht gedownload. Op land oprichten lafetnye stengels vergooiend van strui schuim op 20 van toegeefl zijnen voor versmaaten. Enkel pennye installaties worden grote ventilyatorami, vyduvaiushchimi schuim door brede mouwen, en in staat dobratsya tot toe de meeste ontoegankelijke plaatsen toegerust.

Worden meerdere de types schuim gegolden. Standaarde schuim met lage veelheid (door de indicator van de uitbreiding) dicht en zwaar. Niettegenstaande hoge effectiviteit, ze slecht rastekaetsya en moeilijk in de toepassing, omdat vlieet niet met betrekking tot mouw door zelfs toeloop. De schuim op basis van coulding direct toegankelijk gemakkelijk en snel spreidt, vooral op vloeiende vlakken. Zijn in toepassing brengen in boven-geknarste tushenii brandende zhidkostei of ferme materielen.

Airi-mechanische schuim wordt tusheniya ontvlambaar isparenii gesolliciteerd. Obrazuyas in het water vermenging met oppervlakkige-activfe substanties en ftoruglerodami, ze rastekaetsya met betrekking tot het vlak van brandend vocht, loof erop impenetrable film.

Schuim met hoge veelheid ideaal in tushenii vuren in geslotene huisvestingen. Ze vyduvaetsya van de mouw in de vorm van de menigte ondiepte puzyrkov.


Lesnye ontslaat

Om lesnoi vuur zeer moeilijk te blussen, als zal niet zware regen verstrijken. In 1982 g. Lesnoi doorschieten eiland Borneo geomvat 36 000 km2 woud op de plaatsen 13 500 km vernietigd 2. Het van svirepstvoval 10 maanden. Droogmaak in de zomer van 1988 g. In Ielloustonskom nationaal park in de toestand Wyoming (USA) van de stakingen van vliegensvlug gloorde en snel verkreeg valuta vuur. De gebruikelijke methode van de slag met het vuur - de afgrond van de vlam van de vliegtuigen - niets schonk naar. Vuur-controle vyrubali en vyzhigali in de wouden monding proseki, om te ontnemen podpitki nadvigaiushchiisya vuur. Wanneer in de oktober 1988 g. Vuur utikh, omstreeks 400 km2, alles behalve half van het park vygorela dotla.

Aller tijdene vuren aangegaan Kerstfeest 2001 g. In De nieuw-zuid-wales (Australie). In de slag met stikhiei participeerde overheen 200 1000 persoon. Canadees vuren-controle bevoorraadde in de bijstand de speciale helikopter van de firma "Erixon", bekwaam om 9 Tonnen van het water voor tusheniya vuren te dragen, niettemin na de volledige week van wanhopige streven vuur continueerde om meer dan in 100 plaatsen te bestormen. Het aantal van opofferingen regelden om naar kleinst mogelijke hoeveelheid te herleiden, maar materiele schade was groot: Vygorelo 2200 km2 landen, werd de menigte van de landgoederen, en op de vernieuwing van bevolkingen beest en planten ponadobitsya 15 jaren oud vernietigd.


Doorschieten-gat droeg

Voor tusheniya doorschieten droeg-gat toren snosyat door de ontploffing, vlam deprimeren door het water, en dan naar de mond openingen op lange doellat podvodyat de vullingen van blazende olie. In de verstoring van de vullingen gas en zuurstof geboren word mee door de antenne toeloopen, niet vertrekkende etenswaar om te ontslaan. Op marinier burovykh platformen vlam blussen van machtige struyami zout water met speciaal vuur-controle rechtbanken.

Wanneer in De april 1986 g. In SOVJET-UNIE ineengeklapt 4 reaktor Chernobylskoi AES, sterkst vuur begon. Van de vurigheid van actieve zone reaktora - tot toe 2700°C - water terstond draaide zich in radioaktivnyi wasem, door regen khlynuvshii op het vuur-controle een of anders. Vuur regelde om leix waarna, hoe op brandend energoblok sbrosili van de helikopters omstreeks 5000 t van het zand, kleien, van plumbum en borium te blussen.