gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Parovye machines

Beta en technologie
 
Sm111111

Parovaya traction vooralsnog bevoorraadt best deel van vergd naar ons arbeidsvermogens. Zelfs best van modern nucleair reaktorov als klein als de bronnen van de warmte converterend water in de wasem voor de aswenteling van turbines, amalgameren met elektrogeneratorami.

Eerst parovaya machine werd in ik in verzonnen. N. E. Door Griek construeren Gero Alexandriiskim. Maar eerst parovaya machine, nashedshaya operationalization, werd in 1698 g gemaakt. Door Engels construeren Tomasom Severi. Wasem werd in de camera tot toe onderrichting kondensata gekoeld. Daardoor de accuraate scheen vermindering van de volume partsialnyi vacuum gebruikt voor otkachivaniya water van het koolstof collieries.


De zuiger macht

In de motor verzonnen door Engels construeren Tomasom Niukomepom ok. 1710 g., Wasem naar binnen cilinder oplopende zuiger ramde. Toen cilinder koelde, om skondensirovat wasem en om zuiger in lagere positie terug te geven. In kondensatsii wasem aandrang in de cilinder verschigeten, van en dampkring aandrang het was rechtvaardig, om zuiger opustilsya onder. Daarvandaan riep Niu-komen de motor paroatmosfernym op. Hoewel de effectiviteit van deze motor het was hoger boven, dan op de machine Severi, er werkte zeer op zijn gemak en mee de laagte KPD. Dit wordt naar toegeschreven aan wat na de verkoeling cilinder van node was opnieuw om te stoken, om te veroorzaken wasem om zuiger omhoog, anders zo het maar meteen kondensirovalsya te rammen.


Motor Uatta

Dit probleem besliste Schots construeren James Uatt. In gemaakte hen in 1769 g. De motor van de tweetallen werd naar in losse camera voor kondensatsii gemeubileerd. Omdat cilinder geen behoefte was alternatief om te stoken en om te koelen, de smoorhi aderlatingen van de motor bekommerden zich gering een of anders. Het is tevens, motor Uatta was elk meer bystrodeistvuiushchim, omdat het is mogelijk was om de ruimere boel van de wasem in de cilinder, zodra zuiger teruggegeven in de aanvankelijke positie te verhuizen. Wegens het dit en andere volmaaktheden Uattom bekokstoofde, voor parovoi machine werden van talrijk operationalization gevonden. Naar de vooruitgang van viktorianskoi tijdvak machtig parovozy revolutie beging in de manier van transporten overland. Parovye machines ook arbeidsvermogen bevoorraadden voor printend van de kranten, tkachestva en voor het werk van stiralnykh machines in "parovykh" wasgoeden. Parovye motoren waren gebruikt op de stekken van de aantrekkingen, en farmers met behulp van parovoi traction land beploegde. Uborshchiki gebruikt bezig tweetal pylesosami, en in prestigieuze stedelijke parikmakherskikh waren quitte borstels voor de manuele behandeling van de leder van het hoofd met parovym aandrijving.


Vrashchatelnoe motie

Vрaщateльнoe dchfeнheIn de meerderheid van eerst parovykh machines verhuisd in de cilinders zuigers gemaakte vozvratno-postupatelnoe motie welk toen het is mogelijk was om in vrashchatelnoe motie met behulp van mechanische apparaten te reformeren.

Parovye turbines maar meteen zal de wasem arbeidsvermogen in vrashchatelnoe motie reformeren. In XIX in. Enkel uitvinders experimenteerden met parovymi turbines, maar slechts in 1884 g. Engels construeren Charlz Parsons gemaakte winstgevende en rabotosposobnuiu constructie. Na het paar jaar na de vinding, ervan turbine van stalen te zijn gebruikt op de rechtbanken en in generators toka.


De arbeidsvermogen conversie

Parovye motoren en turbines zullen warmte in de arbeidsvermogen reformeren. Whereat warmte van szhiganiya brandstof doorgaat kipyachenie wateren, volume welk in paroobraznom toestand vergroot in 1600 tijdperken, en de aandrang van de wasem motie maakt. In porshnevykh de motoren van de tweetallen ontluikenen in de cilinder en zuiger ramt. In parovykh turbines verbreedde wasem wenteelt rustte door de kling-gebeente rotory toe. In beide gevallen van de tweetallen zal smoorhi arbeidsvermogen geven.

Parovye motoren en turbines schrijven aan motoren buitenzijde sgoraniya toe, omdat gestookt verrijst buiten aan het werk camera, algemeen ten koste van szhiganiya brandstof. Tweetallen vervulen in boilers stookten in szhiganii olie van of steenkool. Op de kerncentrales warmte nucleaire reacties bevoorraden.


Dubbel handeling

In de ongedeeld parovykh de machines van de tweetallen aandrang maakt op een kant van de cilinder uitdaging het om zich te verroeren. Maar in de meerderheid van parovykh motoren beide leden van de zuiger zijn gebruikt voor de receptie van mechanische arbeidsvermogen. In het eerst geval wasem stekeligheden op een kant en verhuist zuiger voorwaarts, en dan op ander kant gevend het back. Daarvandaan zodanig heten motoren door de motoren van dubbel handeling.

Aan het werk cyclus begint van de wasem onderwerpend op een kant van de cilinder door de invoer opening, na wat het dichtbegroeiden, en wasem verbredend, zuiger ramt onder met betrekking tot cilinder. Toen wasem gedraagt op ander kant van de zuiger uitdaging het om back terug te geven, whereat wasem op eerst kant uitkomt door opening vermoeien zich. Wasem afwisselend podaetsya op een van de kanten van de zuiger, en ander kant automatisch paart met opening vermoeien zich.

In de meerderheid van parovykh motoren door alle aan het werk cyclus van iedere zuiger controleert een D-schilderachtige klep. Het glijdt vzad voorwaarts verbinding met de invoer vergd en openingen vermoeien zich van de wasem. Op enkel ruimere parovykh motoren losse kleppen er zijnen met betrekking tot zuiger beide leden.


Kolenchatyi schacht

Koлeнhatый caлVozvratno-postupatelnoe motie wordt in vrashchatelnoe met behulp van shatuna en kolenchatogo schacht gereformeerd. Kolenchatyi schacht - deze hefboom, amalgameren met zwaar evenwicht-wiel, en shatun deze schacht koppelt met de zuiger of het shtokom. In de motie van de zuiger voorwaarts en back kolenchatyi schacht cirkels, en balanceren-wiel alines vrashchatelnoe strev gemaakt.

De wasem temperatuur wipt het uitbreiding in de cilinder aan. Gelijkaardige uitwerking kan worden verricht benuttend aerozolnyi ballon: Zijnend verschuldigd naar de uitbreiding Gaza-vytesnitelya schijnt sensatie prokhlady van strui aerozolya. In de ongedeeld parovom de motor van de tweeledige handeling van de tweetallen verbredend, koelt dat deel van cilinder, waar wil podavatsya verse wasem.

In de geducht breidend van de wasem verkoeling uitwerking kan veroorzaker ruimere smoorhi aderlatingen in de motor. Deze aderlatingen kunnen worden voor de rekening van de szhiganiya de ruimere boel van de brandstof, maar whereat verminderings VAN KPD motor beloond. Temperatuur wijzigingen kunnen worden verminderd, als beperking te opleggen aan aandrang verhuisde in de wasem cilinder voor de reductie van de graad ervan uitbreiding. Niettemin whereat wordt kleinere en de mogendheid van de motor.


Kompaundy

Dit probleem wordt beslist, als tweetal te laten in het eerst geval gedeeltelijk om in kleine cilinder hogedruk te verbreden. Dan beheersende wasem gedraagt in de ruimere cilinder van lage aandrang, waar wekt het nader uitbreiding. Parovye machines met twee of meerdere zodanig cilinders heten door gecombineerde motoren of kompaundami.

Motoren met trekhkratnym uitbreiding - dit kompaundy met de cilinders hoog, van de middelmaat en lage aandrang. Zodanig motoren wijd werden op de rechtbanken gegolden, en enkel Duits schip werden door de motoren met de kwart tree van de uitbreiding toegerust.


Pryamotochnye motoren

Pryamotochnye motoren gelaten smoorhi aderlatingen halen ten koste van de accuraate vermindering van de beweging van de temperatuur in de cilinder om. Wasem verhuisde in de verschillende delen van cilinder, ontluikenen en komt door de beugel vrij respectievelijk vermoeien zich openingen erin centreren. Daarvandaan cilinder verblijf betreffende verhit met betrekking tot boorden en elk meer winderig in de middelmaat onderdeel, waarin het contacten aangegroeide wasem. Smoorhi aderlatingen worden naar kleinst mogelijke hoeveelheid verkleind, omdat evenmin een deel van cilinder geen ruimere wijzigingen gaat van de temperatuur onder.


Turbines

De belangrijkste aan het werk orgel van turbine is rotor de toerbeurt rustte van de kling-gebeente uit. Er resideert naar binnen lichaam mee onroerende kling-gebeente, de gerichte toeloop van de wasem. Wasem hogedruk wenteelt rotor.

Wasem gedraagt in de turbine lichaam door sopla. In de opbrengst van de wasem het aandrang drop, en het ontluikenen. Dit aandraagt toenemende ervan snelheid welk kan in bijwijlen overtreffen doortimmerde snelheid. Het is zo, in breidend van de wasem en de drop ervan aandrang met 12 atm. Tot toe 0.5 atm. Wordt snelheid ongeveer 1100 m/met bereikt.


Hoge snelheid, ruimere arbeidsvermogen

Rennend met zodanig snelheid wasem erop houdt ruime arbeidsvermogen, maar ze niet naar alle zonder de moeilijkheid peredaetsya de klingen van rotora turbine na. Voor de maximale overhandiging van de arbeidsvermogen van de wasem naar de turbine van zijn kling-been moet op een snelheid welk in twee tijdperk van de kleinere snelheid van de wasem cirkelen. Maar dikwijls het is moeilijk om te verkrijgen, en arbeidsvermogen aderlatingen kunnen ruimer zijn. Een van de wegen van beslissend van dit probleem zijn de installatie van de meerdere toerbeurten van de kling-gebeente van turbine, om aandrang beet door beet verminderd per van hen. Zodanig turbines heten kompaundirovannymi met betrekking tot aandrang. De lengte van de kling-gebeente beet door de stukje vergroot in de richting van van vpusknogo naar vypusknomu kanaal. In enkel turbines van de tweetallen een aantal van de kling-gebeente verstreken, zonder de nader uitbreiding wordt naar op de seconde, en op de tijdperken en op derde toerbeurt gemeubileerd. De turbines van zodanig type heten kompaundirovannymi met betrekking tot snelheid.


Sudovye turbines

Op een stoomkokeren van turbine zijn gebruikte op welke wijze aandrijving voor elektrogeneratora producerende arbeidsvermogen voor elektrisch motor welk wenteelt grebnoi schroef. Op andere rechtbanken turbine wenteelt grebnoi schroef door de toerbeurt reduktorov verminderend de snelheid van de aswenteling tot toe betreffende kleine waarde, vergde voor het rendabele werk van schroef.

Op ruimere rechtbanken voor ene lang rotora turbine kan hiernaast twee kleiner rotora vastliggen, amalgameren met one source van de wasem. Dit verhuurt om de generaal lengte van de motor te verminderen. Zodanig rotory heten perekrestno-kompaundirovannymi.


Mogendheid haltes

De gigantisch turbines van de mogendheid haltes aandrijvingen legen voor generators toka voor. In de capaciteiten tot toe 300 MVT (300 000 kVt) een geslacht van rotorov turbine is gebruikt voor de generator. In ruimere capaciteiten twee perekrestno-kompaundirovannykh rotora worden gekoppeld om generators te schiften.

De generators van de mogendheid haltes produceren variabele tok. Zodanig tok verandert de richting vele tijdperken voor de seconde.


Het net aantal keren per tijdseenheid

In de meerderheid van landen en West, van en Het Oosten-Europa van het systeem van de elektriciteit voorraad approviander onderwerpen toka plegen 50 cycli (door de cyclus heten twee complete wijzigingen van de richting) in tweede. Dit is het aantal keren per tijdseenheid van het net uitgesproken in gertsakh (Gts) en egaal in dit geval 50 Gts. (1 Gts=1 cyclus in tweede.)

Aantal keren per tijdseenheid geproduceerd toka is aangewezen op de snelheid van de aswenteling van turbines en generators. Voor de vervaardiging toka aantal keren per tijdseenheid 50 Gts de snelheid van de aswenteling van turbine moet 3000 om zijn./Min. IN Noord-Amerika het aantal keren per tijdseenheid van de netten van de elektriciteit voorraad 60 Gtsen wordt ten koste van de snelheid van de aswenteling van turbines 3600 om bevoorraden./Min.