gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Rijwegen

Beta en technologie
 
Sm111111

De vele belangrijkste eerste beginselen van moderne dorozhnogo constructie is ontwikkeld anders door romeinen die stond voor door de constructie bekend en gebouwde rijwegen met betrouwbaare stichting, handelswaar drenazhom en strijken vlak uit.

Dorozhnaya het net van romeinen werd zorgvuldig geplannen, en op belangrijkste aanwijzing werden ostanovochnye zetels, van napodobie de moderne haltes van de instandhouding op autostradas toegerust. Na de zonsondergang van Romeinse Rijk achter de rijwegen praktisch gestopt om op te letten, en zij beten door de stukje werden vernietigd. Niettemin vele stileren traces welk gebruikte romeinen, vandaag basis van het beduidende deel van the European net van de snelverkeerswegen. IN Engeland de beta van dorozhnogo constructie bloem bereikte op het begin XIX in. Zijnend verschuldigd naar de streven van Schots construeert Tomasa Telforda en Jona Makadama. Telford kopten constructie elk meer van 1600 km rijwegen en omstreeks 1200 bruggen. EN Makadam, terzijde van leggend van de rijwegen, gaf arbeidsplaatsen met betrekking tot hun constructie uit en verzonnen dorozhnoe strijkend geweten als termakadam, of degtebeton.

Breidend van het net van de spoorwegen onderbroken de ontwikkeling van dorozhnogo constructie in Engeland, maar belangstelling naar hem werd met de vinding van het automobiel tegen het eind XIX in vernieuwd.


Planning

In de noodzakelijkheid om door de snelverkeersweg van twee gebied te koppelen, noodzakelijk exact om trace te plannen. Tvloeit niet om trace door de centra van de steden voor, met te bouwen.-Kh. Ugodia, unieke landschappen en industrieele stekken. Het is doorgaans, construeert-ontwerperen gedragen zich de reductie onderzoek van de ligging en oorzaak op de kaart meerdere mogelijke traces. Alle voordelen geanalyseerd en de achterstanden van allen van hen, zij stopen op een variant en gedrag elk meer tborduren bestudering voor. Dan zijn maakten ontwerp werkjes. Mensen en organisatie, door landen welk zullen het trace van de snelverkeersweg verstrijken, zullen hebben juist om de bezwaren te betuigen. In vele gevallen wordt de hoogwaardigheidsbekleder expertise van het project gedraagd, en met betrekking tot zijn resulteert in het dikwijls wijzigingen maken.

Na projecteren verklaring worden de honderden van aan het werk werkjes volbracht. Terzijde van het trace avtodorogi, erop in het detail worden overtocht kruisingen, vezdy op autostrada en congressen erbij, bruggen, verkeersvrije metro's en proezdy, gepresenteerd alsmede andere constructies. De complexiteit van organiserend van alle werken vereisten van de toepassing door de ingenieurs van speciale computerprogramma's.


Dorozhnye arbeidt

Doрofныe рabotыOp enkel stadsdelen in het eerst geval wordt snesti gebouwen naar en ander afschrikmiddel construerend van de oprichting van het mannelijk lid genodigd hebben. Dan scheep gaan op een van belangrijkste werkwijzen - naar cannelure en de shift van de grote volumes van de voedingsbodem en rassen, tot toe dozijnen miljoenen Tonnen.

Om trace prolegala met betrekking tot horizontaal vlak, de ruimere menigtes van de voedingsbodem van verhevene territoria peresypaiut op verkorte stadsdelen. Deze methode heet de ontwikkeling met het boek-zegel. Izyatyi in het gebouw respectievelijk routeren de opper stratum van de voedingsbodem is gebruikt voor de bekleding van de boorden, van de heuvels en centrale razdelitelnykh schrappen, door en dan zasazhivaetsya gras en andere begroeiing.

Voor stoka water te reikt het canvas van de rijweg heeft bossed vorm (verbuiging van het profiel). Op de zeer beginnende constructie voor het water samenstelling wordt machtig drenazhnaya systeem gestoken.

Onderken drie belangrijkste constituenten van dorozhnoi kleren: Podstilaiushchaya vlak, stichting en strijkend, - welk alles aaneen stelen de bekleding rigidness vast. Onbuigzaam strijkend is maakte van beton borden, shvy tussen welk staan bol handelbaare germetikoi bevoorradende rek in de schroom van de rekeningen op het trace. Door niet onbuigzaam strijkend voorlegt "zwarte ballast" is een mengeling van de ballast of zand met kamennougolnym teer of olie asfalteren. Zodanig coatings heten "termakadami" of "makadami met bitumineus propitkoi". Bitumineus dorozhnoe strijkend ook beheerst asfalteren, en beiden er aard (mee degtevoi en bitumineus propitkoi) naam dichtbij asfalteren betonnen.

Op beide types van coatings podstilaiushchaya vlak bestaaatt uit uplotnennogo ballast of steengruis. Op de rijwegen met de firma bekleding stichting, doorgaans beton, en met aangeslagene indruk - van "zwarte ballast".


Laatste doorgeefluiken

Voor puttend avtodorogi in de ontginning noodzakelijk om razmetku te maken en om dorozhnye symbolen, svetofory en posten GAI op te richten. Mee centrale razdelitelnoi schrap en op enkel andere ingewikkelde stadsdelen van sooruzhaiut schermen. Voor de uitbreiding van het tijdvak van de aanwending van de rijwegen noodzakelijk om hen in juiste toestand te handhaven.