gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Muzikale instrumenten

Beta en technologie
 
Sm111111

Muzikale klanken kunnen worden van de meeste verschillende thema's uitgedaagd. Niettemin beste muzikale instrumenten maken van zorgvuldig selecteerden materielen, de meest toepasbaar voor de receptie van de zuiver doortimmerd van noodzakelijk bereik.

Muzikale instrumenten kunnen worden op meerdere groeperingen afhankelijk van hun constructie onderverdeeld en de methode van de uittrekking van klinken. Naar de belangrijkste groeperingen van de instrumenten houden udarnye, smeris dukhovye, van hout dukhovye, strunnye en klavishnye stand. Verkondigden door hen klept - van deze schroom overgeboekt met betrekking tot lucht en vernamen door de orgelen van de befaamdheid. Ieder muzikaal instrument verricht akoestische beweging verschillend. Het is bijvoorbeeld, rol en driehoek kwestie klank van de staking welk veroorzaakt hen moeten vibreren. In dukhovykh instrumenten klank de schroom verricht van strui lucht. In strunnykh instrumenten klank verwekt trilling strun welk het is mogelijk poshchipyvat, slaan of om met betrekking tot het smychkom te chaufferen.


Aantal keren per tijdseenheid en het hoogtepunt van klinken

Het aantal keren per tijdseenheid van klinken - deze boel van akoestische beweging, van of akoestische golven, voor de seconde. Het aantal keren per tijdseenheid van de klanken van ieder muzikaal instrument is aangewezen op meerdere lichamelijke parameteren: Van de lengte van de colonne van vduvaemogo lucht, van de lengte van de toetsenbord of daaruit, hoe strak wordt het vlak van de rol getrokken. Het oor van de persoon verneemt klanken door het aantal keren per tijdseenheid van 20 tot toe 20 1000 van de beweging in tweede. De eenheid van de opmeting van het aantal keren per tijdseenheid heet gerts; Gerts - deze een schroom in tweede.

Iedere klank de hoogtepunt heeft. Menselijk oor nuanceert hoge en laagte klanken. Wij bijster nou weten, bijvoorbeeld dat baszanger-viol kwesties lage klanken, van en eerst struna viool - zeer hoog.


Obertony

Een en gelijke nota, ingenomene verschillende muzikale instrumenten, klanken verschillend. Het belangrijkste aantal keren per tijdseenheid van de beweging een en gelijk, daarvandaan is gelijk en het hoogtepunt van de klanken, maar ieder instrument voltrekt aanvullend, slechts van naar hem prisushchie schroom en kwesties specifiek doortimmerd. Zodanig prizvuki heten obertonami en in het een aantal van de houding van de aantallen keren per tijdseenheid stileren naturalnyi het een aantal van de nummers. Het is tevens, methode welk beretsya nota, oorzaken zijn op de zeer beginnend om niet zo te klinken, als in nadere, als erbuit helpt naar ons moet de klank van verschillende instrumenten nuanceren. Bijvoorbeeld, nota, ingenomene fortepiano, klanken blij luid, omdat struna kwesties zijn sub bop molotochka, en dan alles stiller: Wat dat tijdperk struna kolebletsya en, tenslotte, zamiraet. Beluisterende orgel, wij zullen van zodanig wijzigingen in doortimmerd niet aanhoren, - dit verrijst daarvandaan die in de orgelpijpen lucht zakachivaetsya constant.


Udarnye instrumenten

Moderne litavry lijkend op naar groot boiler, wanneer-die werkelijk waren niet boven dan de meest gebruikelijk boiler voor de toebereiding van de etenswaar, waarover getrokken shkuru thuis beest. Nu dit uit te geven instrument, bekwaam om het brede bereik van de klanken. Met behulp van speciale pedaal udarnik handelt de ruk van de leder en zodoende de doortimmerde hoogtepunt verandert.

Klokjes maken van ferme metalen met hoog udelnym gewicht welk is blij lang vibreren van de staking. Om ruimere klokjes in de orkest niet zeer geschikte te benutten, daarvandaan hen vervangen door metallieke tabakspijpen en plastinami. Tarelki otlivaiut van smeris, en dan zorgvuldig formuiut, om te verkrijgen noodzakelijke kwaliteit en de spanne van klinken. Udarnye instrumenten verrichten zodanig verschillende klanken welk geen bepaalde hoogtepunt hebben.


Smeris dukhovye

Medныe dухocыeHet is hoofdzaak, iedere smeris dukhovoi instrument presenteert metaal tabakspijp met voronkoobraznym klokje mond op ieder eind en door de vuurmond-beet op andere. Musicus enclasps vuurmond-beet door de lippen en vduvaet in de tabakspijp lucht, okazavshis naar binnen tabakspijp, lucht zal antenne colonne vormen en begint om te vibreren.

Verschillende antenne colonnes diverse beweging verrichten, van en noty afleidbare klanken zullen harmonische toerbeurten vormen. De meest laag nota per smeris dukhovom instrument heet belangrijkste, en ze eenvoudiger alle het overblijfsel van de van niet met betrekking tot de lichamelijke eigenschappen; De ingewikkelde combinatie van de antenne beweging zal hoger noty uitlenen als obertonov belangrijkste klank. Musicus handelt de klank van het instrument door de lippen - zij die napryazheny die rasslableny.

Eenvoudigste smeris instrumenten nemen leix meerdere niet. Op zodanig instrument, hoe hoornen, bijvoorbeeld, kan worden van het alles zeven-acht niet gespeeld. Andere smeris elk meer perfect en shire met betrekking tot het bereik: In de werkwijze mnogovekovoi geschiedenissen hun constructie en ontwerpen tijdperk en opnieuw beter werd. Het is zo, tabakspijp in de tijdperk gemeubileerde ventilyami, wezenlijk verbredende de mogelijkheden van de wedstrijd erop.


Van hout dukhovye

Van hout dukhovye instrumenten kunnen worden op twee groeperingen - fluiten en yazychkovye onderverdeeld. Musicus bespelende moderne orkestrovoi fluit, van vduvaet struiu lucht in dultse, door de lippen naar pridavaya antenne toeloop juiste richting. Als musicus blazt sterker, het aantal keren per tijdseenheid van akoestische beweging verbouwt. Op de fluit bestaan zes, van op zeven openingen timt, en sluiting hun vingers, kunnen worden verschillend noty gewonnen. Als zodanig opening om te openen, de klinken lengte van de antenne colonne verminderings, en het hoogtepunt van verbouwt.

Ander van hout dukhovye instrumenten werk met betrekking tot meerdere deftige grondbeginsel. De adem van de musicus de motie leidt van yazychok instrument welk oorzaken naar teeter antenne colonne daarbinnen de van hout lichaam van cilindrische vorm binnen. In te delen van hout dukhovykh houden klarnet, goboi en fagot stand.

Saxofon werd in XIX eeuw belgiitsem Adolfom Saxom verzonnen. Dit metallieke instrument, maar het met betrekking tot traditie bijvoeglijke bepaling naar van hout een of anders. Saxofon vooral populair op executors jaza en-muziek klapen.


Strunnye instrumenten

Ctрунныe hнctруmeнtыSchroom struny akoestische golf maakt, en hoogtepunt niet is aangewezen op de lengte struny en zijn ruk. Musicus prizhimaet struny naar facsimile handtekening krimpend klinkend onderdeel struny en verheffing, zodoende, afleidbaar doortimmerd. Als het zal doortimmerd struny op het midden van zijn lengte interrumperen, het hoogtepunt van afleidbare klank zal vdvoe - met andere woorden, nota wil op oktavu hoger boven belangrijkste verbouwen.

Om klinken strun was bijstere inktkoker hoorbaar, het noodzakelijk naar enchance da's presteerde door middel van de bijzondere constructie van rezoniruiushchego het lichaam van het instrument. Op moderne strunnykh de instrumenten van skripichnogo gezin - van de vioolen, van altzangers, van baszanger-viols en baszanger-viols - struny worden facsimile handtekeningen en recht overeind staand overheen rezonatorom door middel van speciaal podstavok - kobylok welk directe beweging strun in rezoniruiushchuiu het deel van instrument meegetrokken.

Struny kan worden van ketguta gefabriceerd, algemeen aanvaardbaar van ovechikh kishok, maar door vandaag de dag lagere struna ine het algemeen obtyagivaetsya tonchaishei zilverene draad, en de meest hoog strunu maken van stalen. Op het boveneind van facsimile handtekening struny namotany op arrowy, met behulp van welk wordt instrument in een stemming brengend verricht: Musicus handelt ruk strun zo, om zij de klanken wonnen van noodzakelijk hoogtepunt.


Ladovye strunnye

Naar ladovym strunnym gitaar behoren tot, banjo, mandolina, liutnya, balalaika en andere lijkend op ernaar instrumenten. Hun facsimile handtekeningen worden met speciale metallieke bef - ladami ondergebracht; Prizhimaya struny op ladakh, musici handelen hun lengte en nemen noodzakelijk noty.

In 30 jaren in ruimere jaz-bendakh en orkesten executerende tantsevalnuiu muziek, behoefte scheen voor de vergroting van de klank van de gitaren, wat verkreeg met behulp van speciale elektrische huisvestingen staand te klank verzuimen met noodzakelijke luidheid door de dynamiek. Modern elektrogitary worden met de vergoeding voor alle verrichtingen van de technologie verricht en daarvandaan vaste corpora hebben, zonder rezoniruiushchikh openingen.


Klavishnye instrumenten

Van het gezichtspunt constructies, klavishnye instrumenten meer moeilijke elk andere. Voorganger fortepiano was klavesin: Op pressend het oplossingen struny zashchipyvalis speciaal plektrom. Anders dan fortepiano, de luidheid van klinken klavesina altijd is gelijk.

Op pressende oplossingen fortepiano obitye voilokom molotochki ritme met betrekking tot onbuigzaam op van hout of werpen op ijzer glaswaar strunam, en de snelheid van de staking wordt door de macht van de invloed op de oplossingen gehandeld. Vandaar, instrument klanken die gromche die stillere, otchego en kregen de titel ("forte" in Italiaanse middelen "luid", en "klavier" - "rustig").

Ruime orgel hedenen klavishnyi dukhovoi instrument bracht met de pedaalen onder. Het systeem van kleppen richt zich mechanische proizvodimye antenne toeloopen in de orgelpijpen. In oude tijdperken organistam hun leerlingen hielp, razduvavshie bonten; Vandaag bengelt lucht door middel van elektriciteit.

Elektrische orgel de klanken bootst van ruime orgel zijnde verschuldigd naar speciale elektronische generators na en de versterkers van klinken. Elektroorgan leke in de basis sintezatora, met behulp van welk kan worden de klank van elk instrument gereproduceerd of om gloednieuwe klanken te maken.