gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Multimedia

Beta en technologie
 
Sm111111

Zijnend verschuldigd naar grote voortgang in de technologie persoonlijke computers worden alles moshchnee. Zij nu handhaven klank en schityvaiut informatie van kompakt-platen, en gebruikte erin bystrodeistvuiushchie chips gelaten snel worden met betrekking tot programma overgeboekt. Zo platform scheen voor multimedia.

Woord "multimedia" in recente jaren helemaal in de taal. In de zelve elementair type, dit als klein als toepassing meer dan een faciliteit voor de informatie afbeelding. Het meeste eenvoudige geval is een afbeelding in het boek, elk meere complex - computerprogramma, bij wie worden akoestische gedeeltes en videoklipy, opgeslagen alsmede tekst.

Interactief direct toegankelijk multimedia gelaten gebruikers moet de methode van de informatie afbeelding controleren. Dat middelen die zij kunnen op zoek naar elk van node door hem informatie met betrekking tot de eigene weg vooruitlopen.


Plaat CD-ROM

Dhck CD-ROM De meeste verbreid methode van de slaand van gelijkaardige informatie - plaat CD-ROM. CD-ROM wordt hoe "permanent herinnerend apparaat op kompakt"-plaat' ontcijferd, en dit beduidt dat informatie over plaat kan schityvatsya, maar wijzigingen erin binnenlopen het is onmogelijk. Kompakt-platen zijn de verbreid methode van de beeldspraak multimedia programma's, omdat erop kunnen worden omstreeks 650 megabaitov (mB) informatie - op omstreeks stolko opgeslagen, hoeveel jullie konden op 500 soepele platen 3,5" opslaan.

CD-ROM wetten in de velen ook, net zo akoestische kompakt-plaat. Het is eigen, vele diskovody kompakt-platen zijn in staat om akoestische kompakt-platen, weer te geven hoewel antoniem compatibility whereat niet. Plaat algemeen wordt van polikarbonata met veroorzaakt erop stratum van het aluminium legering welk gefabriceerd, in zijn zwenk, heeft aanstrijken van het plastic verdedigend tegen de stof nemen en de kentekenen van de vingers af. Informatie wordt op de plaat in de vorm van de toerbeurt minuut uglublenii (pitov) in het aluminium stratum opgeslagen.

Golden nu diskovody gelezene kompakt-platen benuttende laser genererende straalen in het rode gebied van het spectrum, maar als vroeg als wordt gestudeerd de mogelijkheid van benuttend van blauw lasers welk toestaan te vergroten informatie inhoud sloeg op kompakt-plaat op. Momenteel op kompakt-plaat kan worden opgeschreven het maximum 75 video notuult, en in de transitie op blauwe straal - in drie tijdperk meer.

Tijdperk welk wordt naar computer genodigd hebben, om te vinden informatie over plaat, heet door de toegang tijdperk. In het algemeen het wordt in millisekundakh (msek) gemeten. Dan kleinere tijdperk van de toegang dat snellere computer reageert op uw bevelen. In onze dagen de middelmaat tijdperk van de toegang voor kompakt-plaat stileert ongeveer 200 msek die ergens in tien keer meer, dan voor de meest van onbuigzaame platen. In de werkwijze van verbeterend van de technologie de tijdperk van de toegang, natuurlijk, zal zakken.

Informatie het is mogelijke schityvat, zodra laser wil pozitsionirovan overheen het voorgeschrevene deel van plaat. Snelheid, waarmee informatie peredaetsya naar computer, heet door de snelheid van de gegevens communicatie. Ze wordt gemeten door de informatie inhoud welk kan schityvatsya voor een tweede. Vroeg verplaatsten modellen diskovodov voor kompakt-platen informatie op een snelheid op omstreeks 150 kilobaitov (kB) in tweede. Dvukhskorostnye aandrijvingen werk vdvoe sneller. Dan hoger boven de informatie koers die snellere ze wordt beeldscherm overdacht.

Multimedia computersystemen algemeen worden diskovodom voor kompakt-platen, door binaural systeem zvukovosproizvedeniya met dinamikami en akoestische voldoening toegerust. Akoestische voldoening ligt op het systeem voldoening vast. Ze de inhoud analyseert van akoestische bestanden en hen reproduceert door de dynamiek of oortelefoonen. Ze zal laten jullie moeten klank van de microfoon of elk andere bron van het signaal opschrijven. Next computer zullen akoestische golven presenteren in digitaal type - namelijk zullen reformeren hen in het geslacht van binaire nummers welk het is in staat raspoznavat - en zal op de plaat weerhouden.


Akoestische afbeeldingen

De meest van akoestische voldoeningen kunnen ontwikkelen en om van twee diverse type van akoestische bestanden - volnovye (WAV) en nevolnovye, of MIDI-bestanden weer te geven. Klinken - dit, in generaal-die verbreid in de lucht van de golf welk oorzaak om oor-rol te vibreren. In ulitke, daarbinnen oor labirinta, deze beweging worden gereformeerd in de signalen welk hersenen zullen hoe klanken duiden. In volnovykh bestanden voet bij stuk houdt feitelijke volnovaya de schilderstuk van opgeschrevene klank, maar signalen worden in begrijpelijke computer binaire code gereformeerd. In het eerst geval akoestische golven worden door de microfoon in veranderde elektrische signalen genaamd analogovymi gereformeerd. Dan akoestische registreert voldoening de macht van deze signalen bijwijlen voor bepaalde tijdsverloop. Aantal keren per tijdseenheid, waarmee wordt dit legitimation verricht, heet door het aantal keren per tijdseenheid diskretizatsii. Om exact weer te geven aanvankelijke klinken, computer moet aantal keren per tijdseenheid diskretizatsii erop nahouden, om meerdere 1000 tijdperk in tweede te evenaren.

Aantal keren per tijdseenheid diskretizatsii wordt in kilogertsakh (kgts) gemeten. De meeste laagte aantal keren per tijdseenheid diskretizatsii gebruikt in akoestische voldoeningen, algemeen is egaal 11 kgts, met andere woorden, iedere tweede voldoening registers 11 000 vyborok. Met toenemend van het aantal keren per tijdseenheid diskretizatsii de kwaliteit van de klank beter wordt. Enkel akoestische voldoeningen vervulen legitimation met het aantal keren per tijdseenheid 44 kgts, echter meerderheid de klank bevoorraadt van de handelswaar kwaliteit en in het aantal keren per tijdseenheid diskretizatsii 22 kgts.

Bestanden MIDI, tegen, opslag niet zelve volnovoi spectrum, en, eerder, bevelen voor vossozdaniya klanken. Zij kunnen slechts gebruikt voor de muziek opslag zijn: MIDI wordt hoe de "digitale poort van muzikale instrument'en ontcijferd, en deze bestanden informatie vormen voor de weergave niet. Zodanig bevelen otsylaiutsya sintezatoru (naar elektronisch apparaat, bekwaam om klanken) te vormen, en als vroeg als het muziek reproduceert. MIDI bestanden vooral zijn nuttig alsdan, als problematiek bestaan met de volume van het geheugen, omdat zij verreweg kleiner, dan volnovye - lenen in gelijke tijdsduur van de weergave van minder ene procent van de grootte voorgaand.

Andere meewerken oorzaak roerend de kwaliteit van klinken, - deze boel bitov, gemakkelijk van de toegang voor de opslag. Wordt - kleinste eenheid khranimoi op de informatie computer geslagen. Dan meer bitov is gebruikt voor iedere klank, des te better het kwaliteit. Akoestische voldoeningen algemeen zijn 8 - of 16-bitovymi. 16-bitovaya voldoening kan registreren en op te schrijven tonchaishie het dodenrijk van klinken. Als jullie benutten aantal keren per tijdseenheid diskretizatsii 44 kgts, naar toen jullie noodzakelijke 16-bitovaya voldoening.

Besta de speciale pakketten van de programma's welk gelaten maken klank op en verreweg om het kwaliteit aan te trekken.


Visuele weerspiegeling

Vhзуaльнoe otobрafeнheOm helemaal nasladitsya multimedia, uw persoonlijke computer moet om op de scherm afzonderlijk in staat zijn en krasochnye afbeeldingen uit te voeren. Beeldscherm reproduceert elk kleur afbeeldingen door middel van de combinatie van drie belangrijkste kleuren - rode, blauwe en brink. Drie elektronische vuurmonden in de achterk het onderdeel obstrelivaiut de scherm van tonchaishimi puchkami elektronen. Afbeelding op de scherm wordt van de 1000 van onbeduidende punten genaamd pixelyami gecomponeerd. Iedere pixel, in zijn zwenk, bestaaatt uit de groepering van de punten welk in popadanii erin elektronische straal schittering rood, door blauwe of brink kleur. Veranderende de intensiteit van de straal, kan worden diverse kleuren gekregen. Dan meer pixelei op de scherm die chetche afbeelding.

Omdat ieder zalp van de elektronen bestaat instants, om te afbeelding handhaven op het beeldscherm, de noodzakelijke permanente ter vervanging van de elektronen nieuw. Door de herstelgroei aantal keren per tijdseenheid afmeting snelheid, waarmee beeldscherm vervangt verticaal en horizontale lijnen. De meest belangrijk die, hoe snel worden verticaal lijnen vervangen. In de meerderheid van meeluistert dit verrijst op omstreeks 76 tijdperken in de seconde, t. Door hem. Zij erop houden het aantal keren per tijdseenheid van de herstelgroei 76 Gts na. Dan hoger boven het aantal keren per tijdseenheid van de herstelgroei, alle de meere stably afbeelding, vyvodimoe op de scherm.


Geldend multimedia

Combinatie van onroerende en rennende afbeeldingen, tekenfilms bezielde van uitgeschrevene en klinkende woorden, van de muziek en andere klanken sterke indruk verricht. Handelswaar multimedia programma gebruiken alle deze direct toegankelijk in hun eenheid. Betalend ook nog veel aandacht een daarvan (bijvoorbeeld, videoizobrazheniiu), kan worden cumulatieve uitwerking geknoeid. Presenterende informatie zeer aantrekkelijke en ongedeeld voor de betrekking door de methode, video leent groot gedeelte plaats op de kamer van de plaat, en het zagruzka en weergave kan omlaag het programma werk vertragen. Bijzonder van grote betekenis ook gemakkelijke toegang naar de informatie over plaat. Voor de aanwijzing van de weg naar affinal informatie zijn gebruikt giperssylki: Het is rechtvaardig om muis op een daarvan aan te klikken, op welke wijze gebruiker zal volgende scherm van essentiele informatie toespelen. Giperssylki vooral van grote betekenis in multimedia, omdat bevoorraden gebruiker disengagement: Het kan volume controleren van studeerde materieel alsmede snelheid usvoeniya. Bijstere goede aangelegde programma's multimedia zullen uitlenen gebruiker mogelijkheid knop gedrongen, met een bounce om scherm met de voorletter giperssylkoi terug te komen op. De andere methode van ontdekkend van de informatie in multimedia aanhangsel wordt benuttend van de ingebouwde mogelijkheden van de zoek verbonden aan. Zoek wordt op tekst gevonden. Zelfs appendices welk laten jullie op zoek video of akoestische bestanden, het vinden met betrekking tot tekst beschrijving.

Bestaat van drie belangrijkste samenstel van bewegende delen van de zoek - met betrekking tot zoekwoord, met betrekking tot thema en volle-tekst. Zoekwoord worden beeldspraak meere algemene thema's of vragen gesolliciteerd. Voor de bepaalde gedeelte van de informatie ontwikkelaar zoekwoord benoemt. De voordeel terugkrijgen met betrekking tot zoekwoord houdt erin snelheid in, omdat geen behoefte prowl met betrekking tot alle tekst, en om leix de ingebouwde lijst van de zoekwoord zich te beperken.

Predmetnyi zoek, op de hele, probeert om coincidences uit, perebiraya de titels van de hoofdstukken of hoofdstukken te vernemen. Het is opnieuw, na completerend van de operatie aanhangsel de lijst geeft van de bestanden weer, bij wie schijnt belangstellend in het thema.

Volle-tekst zoek gaat noticeably treuzelde, daarvandaan wordt met betrekking tot alle aanhangsel uitgevoerd. Met betrekking tot het completerende aanhangsel zal de lijst weergeven van alle clausules welk verwijzing vormen naar de krijgen onderwerp terug.

Multimedia appendices beperken zich niet naar de wedstrijden en encyclopedieen. Besta zeer wijde keuze van en andere appendices. Dit kan van methodological principe voor alledaagse of professionele doelen zijn: Het is bijvoorbeeld, bestaan platen leggend, hoe om de verrijkingen van de communicatie aan te trekken of om in huis instandhouding te maken. Zij de toepassing vinden in de onderrichting gebied in de onderrichting naar detishek rekening of lees, volwassen - naar vreemde taal. Besta toeristische adresboeken gesuggereerd naar gebruiker daarvoor worden in doorgestuurd wat-nibud stad, om aan te treffen en om het "te vernemen", om het dampkring te bezinken. Besta platen voor amateurs moet toebereiden, om automobielen te herstellen. Zonder multimedia zijn niet bied verstrijken en in de werkkring, met goed gevolg geldend het, bijvoorbeeld, in het veld van de marketing.


Multimedia hulpbronnen

De meeste gewoonlijke vandaag type van multimedia hulpbronnen is "Wereldwijd spinneweben", of Internet. Gebruiker draait van node naar hem Internet-adres (begon algemeen van de brieven "www"), om te de computer koppelen met multimedia hulpbron verblijvend op andere computer - is mogelijk, voor de 1000 van de kilometers. Podkliuchivshis, gebruiker kan met betrekking tot de gesuggereerde hulpbron precies ook "reizen", als hoewel deze hulpbron werd erin computer met DE CD-ROM gedownload. Alleen merkbaar verschil in wat de tijdperk van de toegang wordt snelheid begrensd, waarmee gegevens kunnen worden door Het internet gedownload.

Vele gebruikers construeren eigen veb-saity met behulp van dizainerskikh de pakketten van multimedia programma's. Gereed veb-sait stelen beschikbaar dan op speciale computer ("khoste", of logementhouder) verknocht naar Het internet.


Weet jullie?

 In de titel "multimedia" niet niets onbegrijpelijk: "Multi" heeft 'behoorlijk wat' voor, en "media" - het meervoud van Latijn woord "omgeving, vervoerder", (in dit geval - methode welk wordt informatie) gepresenteerd. Op de platen CD-ROM de meeste wijd zijn gebruikte zodanig direct toegankelijke, op welke wijze tekst, klinken, onroerende afbeeldingen, bezielden tekenfilms en video. Platen CD-ROM gelaten opslag verreweg meere informatie, dan soepele platen.