gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Wetten adventiefplant

Beta en technologie
 
Sm111111

Door alle onze leven pravyat de wetten van de waarschijnlijkheid. Die weet die te wachten staat ons morgen - bemachtigend in loteree of slachtoffer? Het is exact te voorspellen aankomend het is onmogelijk. Maar erop houdende alle noodzakelijke informatie, kan worden de graad van de waarschijnlijkheid dat evenement uitgerekend.

Podbrasyvaya monetku, wij dat waarschijnlijkheid spreken van de uitzakking van "orel" of "reshki" stileert 50 op 50. Dit beduidt die van 100 poogt geldstuk zal 50 tijdperken door "orel" omhoog en stolko - "reshkoi" liggen. Het is begeleidend, om van de waarschijnlijkheid te spreken50 50 geenszins correct, omdat kans of de waarschijnlijkheid van dit evenement - dit aantal van proisshedshikh evenementen gedeeld op het algemene aantal van kreeg resultaten. Zodoende, en "orel", en "reshka" kunnen met betrekking tot 50 tijdperken af vallen buiten100. De waarschijnlijkheid graad kan worden hoe 50%, uitgesproken 0.5, 1 van 2 of 1/2.


Kansen

Op de tijdperken voor de waarschijnlijkheid van het evenement wij spreken van de kansen voor of tegen betreffend het aantal van kansen ten gunste van en tegen dit evenement. Indien met de monetkoi van twee mogelijke resultaten bestaan een kans welk "orel" zal vallen buiten, en - dat wil niet vallen buiten. Daarvandaan hun stileert correlatie1 1, of kansen zijn gelijkmatig. Zeggend die bestaan van slechts twee mogelijke variant van de drop van podbroshennoi geldstuk, wij otbrasyvaem de zwakke waarschijnlijkheid van de drop van het geldstuk op arris. Niettemin in de berekening van riskeert dit heeft niet absoluut noch betekenis - door dit resultaat zal en podbrosyat geldstuk opnieuw verwaarlozen. Nu willen proberen podbrasyvat maar meteen twee monetki. Daardoor zal of twee "orel", of twee "reshki", of "orel" en "reshka" afvallen. Zou schijnen, kans allen van deze resultaten is egaal 1/3. Het is niettemin, podbrosiv twee monetki 100 tijdperken in de opeenvolging, jullie ontdekken die twee "orel" en twee "reshki" vielen buiten ongeveer met betrekking tot 25 tijdperken, en de combinatie van de "orel" met de "reshkoi" - na 50. Beduidt, kansen voor twee "orlov" en twee "reshek" stileren ongeveer met betrekking tot 1/4, zato voor de "orel" en "reshki" - omstreeks 50/100 of 1/2. Waarom zo wordt gewonnen?

Antwoord zonder de moeilijkheid om te vernemen, als om een smeris en een zolver monetku te nemen. Combinatie "orel-reshka' kan door twee methodes vallen buiten: Of smeris "orel" en zolver "reshka", of omgekeerd. Met andere woorden, van mogelijke resultaten hier niet 3, en 4. Twee van hen zullen de combinatie van "orel" en "reshki", en slechts met betrekking tot - twee "orel" en twee "reshki" uitlenen. Daarvandaan vallen combinaties "orel-reshka' vdvoe meer frequent, dan elk ander af. In dit geval kansen tegen twee "orlov" stileren2 1 en stolko tegen twee "reshek", terwijl op de combinatie "orel-reshka' kansen1:1.


Verplaatsingen

Indien met twee geldstukken wiskundige zou zeggen die vier mogelijke verplaatsingen bestaan van "orel" en "reshki", maar leix in drie mogelijke combinaties. Met andere woorden, verplaatsing "orel-reshka' niet naar identieke verplaatsing "reshka-orel', maar beiden een combinatie componeren. Hier netrudno worden verwikkeld, omdat in alledaags leven deze woorden worden in andere betekenis gegolden. Digitaal kasteel geopend door de combinatie 1-2-3-4, zal niet openen, als om 1-3-2 - te draaien 4. Wezen ene wiskundige combinatie, van beide pakket van de cijfers zijn verschillende verplaatsingen. Zodat pravilnee om dit kasteel "perestanovochnym" op te roepen. Ook uitermate noemen permutatsiei, of "permanent", de combinatie van de cijfers op amerikaans voetbal bon.

Het algemene aantal van verplaatsingen, aanvaardbaar in podbrasyvanii geldstukken, kunnen worden, peremnozhiv de boelen van de varianten van de drop van ieder geldstuk uitgerekend. Twee geldstukken, wij willen krijgen 2x2=4 verplaatsingen. Met 4 geldstukken wordt 2 kh 2 kh 2 kh 2=16 verplaatsingen gekregen.

Door de zelfde methode kan worden het aantal van verplaatsingen voor igralnykh gebeente uitgerekend. Wij willen zeggen, voor twee gebeente hun nummer is egaal 6 kh 6=36, en voor drietal-6x6x6=216.

Kakov kans wat op twee eerst geslagene persoon zal de dagen van de geboorte samenvallen? Als te verwaarlozen toegeefl zijnen voor dagen bissextile jaren oud, toen het is egaal 1/365. Anders zeggend, dit zeer het is onwaarschijnlijk. Als om stand van 36 leerlingen te nemen, kan worden gedacht die kans van zodanig coincidence vooralsnog is klein - ongeveer 36 van 365 of 1/10. Maar, hoe evenmin verrassend, eigenlijk het veel hoger boven -8 10 of 80%.

Allene moeilijkheid in zodanig taken is het grote aantal van mogelijke verplaatsingen. Verjaardag kan op Jona en Meri, op Meri en Freda of op elk andere tweetal van leerlingen samenvallen. En in de stand van 36 snuiters 630 mogelijke tweetallen bestaan. Het feit is die 36 varianten bestaan van de keuze van het eerst partijlid van het tweetal en 35 - seconde. Peremnozhiv 36 op 35, wij willen krijgen 1260 verplaatsingen, maar het aantal van de combinaties van vdvoe kleiner dit cijfer, omdat, bijvoorbeeld, verplaatsingen Jon-meri en Meri-jon zijn een combinatie. Het daarvandaan algemeen aantal van combinaties is egaal 1260/2=630. Het is gelukkig, voor die om te alle deze varianten beschouwen, onze taak kan worden eenvoudiger beslist. Wij willen beschouwen variant compleet nesovpadeniya van de dagen van de geboorte.

Als wij willen alle leerlingen vragen in richt ons op roepen de verjaardag, van dan 364 kans van 365 of 364/365 wil voor wat seconde van termed dagen zullen niet met eerst een of anders samenvallen. Kans nesovpadeniya derd van termed dagen met eerst twee stileert 363 van 365, omdat nu kunnen samenvallen als vroeg als twee data af365. Naar het eind gegaan verder, jullie ontdekken dat kans nesovpadeniya Zb-gaan met betrekking tot de rekening van de verjaardag met het overblijfsel respectievelijk de is egaal 330/365 of buiten 90%. Het is begeleidende, de kans van complete nesovpadeniya de dagen van de geboorte in de stand kan worden, peremnozhiv alle deze minieme waardes uitgerekend. Proberen om dit op calculator te maken en zal dat kans zien van complete nesovpadeniya de dagen van de aanmaken is egaal ongeveer 20%.


En die op een gemiddelde?

Wanneer wij spreken van pyatidesyatiprotsentnoi waarschijnlijkheid wat ergens toe zal voorkomen, wij uitmaken die dit evenement verrijst op een gemiddelde in 50 gevallen af100. Maar de resultaten van zelfs meerdere eenvoudige ervaringen kunnen omstreeks tegenovergestelde spreken. Wij willen uiterst geval nemen. Podbrosiv geldstuk alle eenmalige, wij willen krijgen of stoprotsentnogo "orel", of stoprotsentnuiu "reshku". Maar, podbrasyvaya geldstuk tamelijk vele tijdperken, wij willen zien procent "orlov" benaderingen pyatidesyati. Koe-die abuis aanneemt die dit feit helpt erbuit om evenementen hangend exclusief van het geval wil te zijnen bedacht op. Wij willen zeggen, als "orel" vielen buiten van vier tijdperk in de opeenvolging, dan in volgende tijdperk geldstuk, zoals, zal "reshkoi" omhoog verschieten. Aanleiding vermeend in wat in behalf van de instandhouding van het goud pyatidesyatiprotsentnoi middellang "reshka" is ongedeeld noodzakelijk. Op de zelve materie in de lange een aantal van de evenementen niet waarschijnlijk wordt zodanig punt gevonden, waarin correlatie "orlov" en "reshek" zou opgewassen precies pyatidesyati procent, en maar omstreeks het cijfer, om welk het wil teeter gaan over. Maar tussen computative en feitelijke boel "orlov" en "reshek" algemeen altijd kleine aftakking bestaan. Bijvoorbeeld, vier toegeefl zijnen voor "orel" in de toerbeurt van 1000 podbrasyvanii (502 "orel", 498 "reshek") zal resultaat zeer dichtbij naar pyatidesyati procent prognostic "orlov" welk geven en zal beschouwd worden hoe lezend is van de berekening. Regel in wat het resultaat van ene ongedwongen evenement van gelijkaardig type niet roert resultaat volgend. Zodanig evenementen naam onafhankelijke een of anders.

Niet alle evenementen eigenstandig. Het is bijvoorbeeld, kans te trekken kaart rood masti van gebruikelijk kolody in 52 vel is opgewassen pyatidesyati procent. Niettemin vervolgens in uw kolode zal 25 rode kaarten af verblijven 51. Daarvandaan riskeren te trekken volgende rode kaart zal nu 25/51 of buiten fourty negen procent stileren. Het is sommige, als vynutuiu kaart telkens om in kolodu te vergelden, dan kans de kaart te trekken van elk kleur altijd zal opgewassen pyatidesyati procent. In enkel kartochnykh wedstrijden wedervoeren spelers kunnen constante zege, tsepko holding in het geheugen van sbroshennye kaart en schattende de kansen van de verschijning erin of op de leden de noodzakelijke hen van de kaarten.


Boeek-makers

BуkmekeрыIn de wedstrijd ofs kans in behalf van profiteering of genoegens zijn koerzen maakten op bepaald resultaat of evenement. Niet in de machten om aanvechting, sommigen prosazhivaiut voor igornym door de tafel basnoslovnye geld te bevechten. Koe-naar welk, waarheid, regelt om kush, maar meerderheid, in de lang gerend, verblijf in proigryshe te doorkruisen. Daarvandaan door igornym handel tleven losse mensen, en volledige bedrijven in behalf van de profijt gedragend van klanten voor. Boeek-makers op bounces winnen profijt offrerend op de deelnemers van zaezda koers onderaan (of hoger boven) feitelijk. Wij willen zeggen, als in zabege delen zes absolute egaal met betrekking tot de machten van de beagles van honden mee, kansen allen van hen op de overwinning zijn egaal 1/6. Daarvandaan correcte koers per psa moet zijn5 1. Maar boeken-maker offreert op4 1. Dit dat instelling beduidt op de overwinnaar zal back het geld plus vchetvero meer ontvangen. Als allen van zes spelers zal 100 amerike pond op de hond instellen, boeken-maker zal 600 amerike pond ontvangen. Wat van hen evenmin overwonnen, het zal slechts 500 amerike pond, t afbetalen. Door hem. 100 amerike pond schat plus anders 400 in de broekzak reserve onderdeel sotniu toegelaten.


Wedstrijd voor simpletons

In de uitoefening boek-maker verandert koerzen vertrouwende de hoeveelheid van stellen geld in. Koerzen op erkennen favorita wil beten door vermindering beten, om te krimpen de payings van indien het overwinning in. In dat tijdperk van koers op brandend "slabakov" zullen hoger, zich draaien om podstegnut spelers. In de lang gerend, bemachtigt boek-maker, en spelers blijven in proigryshe.

Op eerst porien Britse onderdaan lotereya tuchtiging onderging wegens helemaal zwakke kansen om belangrijkste prijs - ongeveer van 14 miljoen naar ene ene te bemachtigen. Naar niettemin zijn succes in vele bevorderde de zelve waarde van belangrijkste prijs en dat feit welk aanzienlijk deel van geld binnengekomen voor de kaartjes, vaart goedgunstige doelen uit.


Verzekering

Vele mensen toestand die zij met de vaststelling tegen elk wedstrijd ofs kans. Het is toch, allen van ons speelt met de voorland op de knul. Zelfs overgangs van straat sopryazhen met gewetene gewaagdheid, omdat voetgangers op de tijdperken verongeluken beneden de wielen avtomashin. Niettemin kunnen worden vergoelijkt de consequenties van het slachtoffer verzekering polis gekocht. Verzekering - dit een type weddenschap welk wij hoopen om te verspelen. Met andere woorden, wij disputeren met de verzekeringsmaatschappij op wat willen slaen wat-nibud bedu. Zo ja en geschiedt, wij zege weddenschap, en bedrijf compensatie betaalt naar ons of dichtstbijzijnd rodstvenniku indien onze dood af. Verzekeringsmaatschappij, hoe zapravskii-maker boeken, wint profiteren afmonstering met betrekking tot verzekeringen kleiner, dan werd ingezameld voor verhandeelde polisy.