gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Internet

Beta en technologie
 
Sm111111

Internet - deze globale computer spinneweben in staat stelen van wederzijdse verbinding tussen netwerkt.

Aanvankelijk XXI continueert eeuw Internet de gezwind ontwikkeling. Bedrijven en losse gebruikers wijd het benutten voor praktisch directe gegevens communicatie in elk punt van de kloot, alsmede want de krijgen van noodzakelijke informatie terug.

Technologie onderliggend Internet, werd in 1969 g gemaakt. Door Amerikaanse wetenschappers in het kader van Defensie project ARPANET. Hun doel was om net te ontwikkelen, niet assailable voor nucleaire staking - naam, als bom zal een component van het net, functionaliteit het overblijfsel van de van niet postradaet vernietigen. Dit peredaiutsya pakketten met benuttend van de standaarde methodes van de verbinding, geweten beneden de titel Internet-proces-verbaal (TCP/IP) - van twee elk computer deze proces-verbaalen belichaamde, kan worden in gemeenschappelijk systeem gekoppeld. Beneden de termen van correcte adresatsii de pakketten van hen het is mogelijk otsylat met betrekking tot Internet met elk en op elk PK met betrekking tot elk trace. Als wekt mislukking of verwerpend van enkel component, de motie van de gegevens eenvoudig door de -verloven stadsdeel schaadde. Namelijk mnogoobrazie technische mogelijkheden en de stabiliteit van het net moet zijn om onmogelijke inleiding in Het Internet van censurerend te maken, waarover tot toe nu dringen enkel politici aan.


In de bijstand naar de beta

Een van de spelbepalende componenten van Het internet gemaakt rond de middelmaat van 80 jaren op de direct toegankelijk van Nationale beta stichting (NNF) USA, schonk naar de wetenschappers van de universiteiten van alle land mogelijkheid gemeenschappelijk om de kostbare hulpbronnen van 5 regionale centra van de supercomputers gebouwd NNF te benutten. Op het moment gebruik Internet werd wetenschappelijke en toestand vestigingen begrensd. Naar de beginneling 1990 g. Brengend in verband Net werd gemakkelijk van de toegang niet enkel voor kleine ondernemingen maar ook voor particuliere gebruikers. In ditmaal regering USA kwam voorwaarts met de initiatief van de creatie van nationale informatie infrastructuur, en alle dit instellen van meewerken oorzaaken veroorzaakten nevidannyi opkomst podkliuchenii om Te netwerken. Als vroeg als in 1995 g. De boel van de gebruikers van Het internet flegmatiek 35 miljoen persoon, en naar 2002 g. Dit cijfer verhoogd tot toe 560 mln. Persoon.

Internet is ruimst computernetwerk van de wereld. Bestaat het een aantal van andere types van onlainovykh systemen, bij wie kan worden binnengekomen met betrekking tot telefoneren lijn met benuttend van de modem (modulyator/demodulyator). Modem zal reformeren las door computer dit in de signalen welk peredaiutsya en perevodyatsya back in digitale opmaak op ander eind van de verbinding. Onlainovye systemen maken ine het algemeen gelijke functies, als Internet waar: E-mail, failovye boekerijen en ander archief van de informatie, elektronische conferenties en toegang te baseert bedrijf deze bestudering is beneden sponsorship of bulletin.

Omdat Het Internet creatie werd toestand gefinancierd en eerst gebruikers waren kan universiteiten van en wetenschappelijke activiteit, informatie in De web worden inzonderheid kosteloos gekregen. Niettemin in recente jaren toestand begint om poosje financiering van het werk van Het Internet van steeds meer smeshchaetsya terzijde de privesector te veranderen en worden vers, de elk meer betrouwbaar direct toegankelijk van de bescherming ontwikkeld. Enkel componenten van Het internet vandaag worden van direct toegankelijk gekregen van propaganda betaald.

Terzijde van de e-mail (e-mail), Usenet en Netten, de meeste verbreid diensten van Het internet zijn Telnet en FTP. Allen van hen volbrengt verschillende functies en individuele software vergt, van "klientskikh" programma's (van berekende werkwijze in het regime "klant"-kelner') welk noodzakelijk om op te richten en om op PK gebruiker te lanceren. Grotere commerciele systemen verzachten deze taak bevoorradend de compleet ingestellen van programmeren producten of direct toegankelijk.


Het aanhangsel Internet

Wat heet algemene term "Internet", eigenlijk is zelfde deel van dit systeem, net als World-wide Web, Usenet of e-mail. Alle die in de uitwerking zelfde appendices of diensten werkend in Het internet, wat is plaatselijk woord bewerker. Meerderheid van deze diensten werk niet enkel in Het internet - zo woord bewerker voor PK misschien in de versies voor "Eppl Mackintosh". Meerderheid van hen kunnen worden naar Het internet gekoppeld, maar de enkele speciaal ruim gesloten van de voorstellingen van de zekerheid of konfidentsialnosti zoals die, hoe enkel bedrijven hebben de zamknutye telefoneren netten.


Usenet

Usenet zal uitwisseling door het nieuwtje tussen mensen verblijvend in de verschillende punten van Land in staat stellen. Anders dan de diensten van de e-mail particuliere aanbieders bevoorraadden, Usenet is toestand dienst. Het lijkend op naar het bulletin plank in liudnom plaats, waarover het alles bereid kan communicatie laten. Onderscheidend door wat zodanig advertisments kan helemaal verschillend met betrekking tot thema gebied zijn, en gewillig te tegenbetoog stellen beschikbaar otkliki waarin zij zijn uitstekend voor alle een of anders. Alles behalve in ieder onlainovoi net kan worden multilateral dialoog - elektronische conferentie gedraagd.

Usenet wordt met betrekking tot thema's genaamd door de "groeperingen van het nieuwtje" onderverdeeld of door conferenties netwerkte. Hen elk meer van 10 1000. Alle heeft de titel welk computer kan zonder de moeilijkheid raspoznavat en muzieknoot. Het is bijvoorbeeld, in de titel van de groepering "altzanger.Aanhanger.Letterman" eerst scheiden "altzanger" "hierarchie" bedoelt. Alles bestaat van acht belangrijkste types van hierarchieen, met altzanger, bio, biz, comp, rec en sci, maar bestaan en andere voegde in losse landstreken of diensten toe. Het overblijfsel van de items van de titels telekonferentsii Usenet niet zo door onbuigzaam reglamentirovany regels.

Menig vermoeden dat Internet en Usenet - een en gelijk, maar eigenlijk dit geenszins zo. Internet is leix een van methodes rassylki - of verspreidingen - Usenet tegenover de wereld. Andere methode is een directe gegevens communicatie van een computer op andere met behulp van telefoonverbinding.


Netwerkte telekonferentsii

Elk verknocht naar Het internet gebruiker kan lezen of om de informatie in telekonferentsiyakh Usenet te stellen beschikbaar. Maar op timt informatie bereid niet in dat groepering of gezind herhaald, wetten naar conferees op de zenuwen. Om te de regels verrichten van de groepering van het nieuwtje - "Netiket", - tvloeit om met de informatie bestand van de conferentie voor, zogenaamd FAQ (veelgestelde vragen - veelgestelde vragen) te maken kennis.

Besta van drietal methode dobratsya tot toe deze bestanden. Eerst: Meerdere weken in de opeenvolging te lezen de materielen van de conferentie - vijlt FAQ worden erop periodiek gesteld beschikbaar, en als vroeg als door twee weken jullie zullen dit bestand verschijning er hoe regelmatige communicatie zien. Als jullie hebben kleine tijdperk en de voorwaardes van de verbinding gelaten jullie moeten FTP benutten, jullie zullen aantreffen meest van vijlt FAQ telekonferentsii wordt op permanent saite FTP rtfm gesteld beschikbaar.Mit.Edu. Het is tevens, op World-wide Web (treffen Onderaan) kan worden enorme hoeveelheid saitov, inclusief zodanig informatie gevonden.

Door het gebied van Het internet, bij wie in recente jaren werd de meeste dinamichnyi wasdom gezien, was Wereldwijd spinneweben of Net (Wereld-'wide Web"). Vertrouwd naar ons in aanwezig type Net bekokstoofde Tim Bernerz hetzij, nyne de collaborateur van Massachusetts instituut van de technologie (MTI). Vinding werd voorstelling, vele jaren oud erop houdend de intellects van ontwikkelaars en heling titel "gipertext" gebaseerd op. Elk PK aan het werk met Het windows, heeft de meeste eenvoudige versie gipertexta: Onderkende door de kleur afdruk van het woord, klik door de muis waarover verlegt jullie in ander hoofdstuk van vijlen Windows Help. Door zelfde afbeelding wordt beslecht en Net: "Klik" op deftig woord jullie zendt op de pagina of document, waar wordt informatie gevormd zodat thema gezocht. Verschil in wat zodanig document door alle middelen resideert niet op deze computer. Allene klik door de muis kan pereadresovat jullie op computer verblijvend in Australie, omdat naar noodzakelijke jullie informatie wordt namelijk erop gesteld beschikbaar.


Prosmotrovye programmeert

Voornamelijk Netwerken de pakket presenteerde van de informatie exclusief in tekst typen. Voor de shift van de aanwijzer door de muis werd verhuizing pijl navolging achter de verwijzing bedragen. Deze methode tot toe nu werd op enkel onlainovykh diensten weerhouden, beta-orienteerde gebaseerd op teksten poorten van en brengend in verband Internet ("shliuzy"). Niettemin op het begin 90 jaren de groepering van de explorers van Universitair van illinois onder leiding van student Stamp Andrisena nieuw programma ontwikkelde, verreweg verzachtend gebruik door Het net. Obozrevatelnaya (of "brauzernaya") programmeren "Mozaika" volbracht voor Netwerken gelijke functie welk Windows maakt voor PK aan het werk in DE DOS waar: Ze zal tekst in de schilderstuken en gebruiken diverse grafische voorstellng eerste beginselen voor het gerief van het gebruik door het systeem reformeren. Op het begin 90 "Mozaika" werden commercieel product, en scheen competitie - voornamelijk tussen zodanig reuzen, op welke wijze Cello, Winweb en Netscape.

De verschijning van obozrevatelnykh programma's drastisch veranderden benadering om toepassing Te netwerken. Met het dit uitdraaien op uitzicht vovse wordt van technische training niet genodigd hebben, ook dat Net kan alle types deze een of anders handhaven: Van tekst en tijdschema's tot toe polnoformatnykh video-audi klipov en zelfs radio - en teleprogramm. De mogelijkheden van Het internet verhuurd hearers in Europa naar of Afrika om krokhotnye amateur radiostantsii ergens op Alaska te roeien met de riemen.


Encoding

Een van belangrijkste technologieen, noodzakelijk voor de overdracht door Het Internet van elk vertrouwelijke informatie (bijvoorbeeld, bedside opmerking, van dit credit kaart, van wettelijke documenten), is encoding. Besta de methodes van encoding, "vzlomat" welk praktisch het is onmogelijk, maar wegens de toevalligheid, door welk hen kunnen voordeel van de misdadigers nemen, om te verhullen de artifices, zodanig technologieen kregen niet van breed verbreiden.