gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

In de vlucht!

Beta en technologie
 
Sm111111

De vinding van het vliegtuig - een van de ruimste verrichtingen van XX eeuw. Door de bron van de inspiratie naar persoon legden waarneming ofs vliegers gemaakt door de zelve natuur, - door de vogelstand voor. Sedert oeroude tijdperken persoon hartstochtelijk droomde om vzmyvat in de lucht spelenderwijs en de airness van vogel te beheersen. IN Ancient Greece volksoverlevering bestond omstreeks Ikare, smasterivshem vleugels van de schoensmeer en veders en blazend buiten in de lucht.

Grote Italiaan kunstenaar en de uitvinder van het tijdvak van Revival Leonardo ja Vinchi ook was unresting kampioen van de voorstelling van mechanische vlucht. Het de menigte liet van de schilderstuken met de werkjes van het vliegtuig. Maar totdat van geheime vlucht beet door de stukje begon worden ontdekken, verstreek anderse chetyresta jaren oud.


Waarde ontdekking

In 1738 jaar zwitser wiskundige en arts Daniel Bernulli geopend die dan snellere motie vocht of Gaza, onderwerpen beneden de aandrang. Het is bijvoorbeeld, in de borrel met rennende vleugel van vogel luchte onderdelen op twee toeloop gaan overheen de vleugel en eronder. Omdat de opper bovenaards van de vleugel gebekte en, vandaar, lengtes elk meere molteken lager, naar de lucht wordt genodigd hebben om ruimere afstand te verstrijken. Daarvandaan er wordt mee ruimere snelheid verhuisd en snellere verslag wordt aandrang overheen de vleugel, daarmede vergrotende aandrang beneden de vleugel en pripodnimaya het omhoog. Dit heet door ascensional macht.

In XIX eeuw de velen voortrekkeren van de antenne navigatie gebruikte deze grondbeginsel in de creatie primitief planerov. In 1853 jaar Jorj Keili welk dikwijls naam door de "vader van het vliegtuig", gebouwd en wedervoer voorop in de wereld planer. Dan, in 1890 gg., Amerikanen bratia Rait gebouwde vleugel staand te maken vlucht controleerde.

Als om vleugel van het lichaam (van de fuselage) van het vliegtuig af te scheiden en om het in sechenii te beschouwen, zal uitstekend worden die met betrekking tot vormen het memoreert liggen op boku drop met spliushchennym stichting. Monding en gebekt voorste onderdeel (voorste zoom), elk meere molteken en topkaya achterdeel (opkweken zoom) - zodanig vorm heet door aerodynamisch profiel. Het demonstreert wet Bernulli door middel van de creatie van twee antenne toeloopen: Overheen en beneden de vleugel.


De dwarrelwind onderrichting

Ascensional macht daardoor deze handeling vormde, vergroot ten koste van de natuurlijke motie van de lucht. Langsvarend met betrekking tot vleugel en skatyvayas ervan zoom telen, antenne toeloop zal voronku formeren, hoe bewateren, stekaiushchaya in slivnoe opening. Zodanig turbulentnost heet aanvankelijke dwarrelwind. Het, in zijn zwenk, zal vstrechnyi dwarrelwind formeren. Met betrekking tot dwingen het is egaal voorletter, maar cirkels ruggelingse, verloven beneden de vleugel en confronteert belangrijkste antenne toeloop renen in tegengestelde richting. Daardoor de motie van belangrijkste antenne toeloop wordt omlaag vertraagd.

Vstrechnyi dwarrelwind zal op de voorste zoom van de vleugel voormalig, formeren dan slitsya met de belangrijkste toeloop van de lucht. Daardoor de lagere versnelt toeloop van de lucht wordt omlaag vertraagd, en bovenste. Aandrang op de vleugel verminderings, en beneden de vleugel draait zich hoger, vanwege wat verbouwt ascensional macht.


Vzlet!

Nu van node was wat dat afbeelding in te stellen om vliegtuig dat snelheid welk zal voorgeschrevene ascensional macht ontwikkelen. Amerikanen Uilbur en Orvill Rait besliste dit probleem kleine motor met geducht klein gewicht gebouwd. Motor gebracht in het stuk meerdere schroefdraaden in de vorm van aerodynamische profielen, een aanvang nemen vertikaale positie in het voorste deel van vliegtuig. De motie van de lucht door deze aswenteling gemaakt, heet door traction. Traction zal vormen gerichte voorspeler ascensional dwingen wrakende lucht back en uitdaging vliegtuig om zich voor te tbewegen. Bratia Rait voerde voorop in de wereld vlucht op het vliegtuig van tyazhelee de lucht 17 December 1903 jaar in de stad Kitti-khok, toestand Noord carolina uit. Hen "Flaier" verbleven in de lucht van alle 12 secondes en proletel leix 36 versmaaten, maar, toch, regelde succesrijk om de trouw van de grondbeginsel gestoken basis alles navolgend samoletostroeniya te demonstreren.


Moderne motoren

Cocрemeнныe dchgateлhIn 1940 gg. Aviastroiteli gemaakte turboreaktivnyi motor makend de traction dwingen door middel van de luchte samendrukking in de middelmaaten naar de camera, waar er vermengingen mee het bijzondere type van aardolie en wordt afire ingestellen. Daardoor vozgoraniya wil vorm vermoeien zich gassen welk worden van het achterdeel van de motor verkwist en rammen vliegtuig voorwaarts.

Reactive vliegtuigen hogere snelheid bereiken, dan met propellernym motor, maar ook vele brandstof consumeren, vooral op lagere snelheden. Daarvandaan werd overeenstemming schroefdraad turbine gemaakt, waar reactive traction is gebruikt voor de sturing van de schroefdraaden. Elk meere monding verbreiden in onze dagen kreeg turboventilyatornyi motor. Erin voorste bevindt zich onderdeel mnogolopastnyi schroefdraad, nagnetaiushchii lucht in de camera sgoraniya. Behalve het dit, het dirigeert de lucht toeloop om de belangrijkste capsule van de motor en de macht maakt van traction rammend vliegtuig voorwaarts. In back van de motor bevinden zich reversivnye apparaten welk in het insluitsel de toeloop dirigeren van de lucht voorwaarts, accuraat blussend het vliegtuig snelheid.

Bestaat van zes belangrijkste moties volbracht door het vliegtuig in de werkwijze van de vlucht: Vzlet, de pakket van het hoogtepunt, vlucht op gegeven hoogtepunt, ommezwaai, reductie en daling. Deze moties worden de constructie van de vleugels gehandeld en stabilisator die ook zijn aerodynamische profielen en, consistent met, ontwikkelen ascensional macht. In vzlete zakrylki op de achterk zomen van de vleugels opstijgen, om te de plein vergroten van het vlak en om ruimere ascensional macht te ontwikkelen. Op de stabilisator ook stijgen gelijkaardig met betrekking tot de functie van het apparaat - de helms van het hoogtepunt op. Whereat de neus van het vliegtuig opstijgenen omhoog, khvostovaya onderdeel loopt terug, en vliegtuig aandrangen omhoog. Het is belangrijk, om vliegtuig voor de eiser dit manevra had tijd om noodzakelijke snelheid te draaien. Zakrylki en de helms van het hoogtepunt moet worden precies in dat moment getild, wanneer gerichte omhoog macht van de kweken is opgewassen gedirigeerd onder de macht van het gewicht van het vliegtuig, anders zo motoren zaglokhnut, zullen traction verdwijnen en opbrengen zullen onmogelijke een of anders worden.

Bestaat ook probleem van aerodynamische tegenstand. Postupatelnoe de motie van het vliegtuig de tegenstand maakt van de lucht rennend in tegengestelde richting. Zodanig tormozyashchuiu macht (tegenstand) elk rennend lichaam maakt, maar slechts schaaft gezicht t. N. Kunstmatig door gemaakte tegenstand. Het deel van arbeidsvermogen gevormd in langsvarend van de antenne toeloop met betrekking tot vleugel, wordt back bezworen; Ze probeert "ottashchit" vliegtuig in het tegengestelde kant uit. Dit verrijst deels wegens de hoek respectievelijk de hangen van de vleugel en deels vanwege turbulentnosti.

Aanvullende aerodynamische tegenstand wordt dwarrelwinden op het eind van de vleugel, gemaakt wanneer gebied hogedruk van onder de vleugel op de achterk zoom deels samenvoegingen met het gebied van lage aandrang overheen de vleugel.

Aerodynamische tegenstand in het hoogtepunt pakket na vzleta wordt ten koste van verlaging zakrylkov ondervangd. Vliegtuig is alined doorlopend om snelheid te draaien, poosje traction zal niet aerodynamische tegenstand overtreffen; Dan zakrylki opnieuw opstijgen en vliegtuig wijzerplaten hoogtepunt vergden. Vliegtuig is gereed voor de vlucht op gegeven hoogtepunt, wanneer de machten van opbrengen en aantrekking zijn egaal, en traction is opgewassene tegenstand.


Ommezwaai

Het vliegtuig ommezwaai wordt door middel van het andere type navesnykh zakrylkov (van de stuurvlakken), gepleegd alsmede van helm in back van de kiel.

PocoрotStuurvlakken bevinden zich op de achterk zoom van de vleugels. Als piloot verlangt om vliegtuig leftward af te wijken, het stuurvlakken verzuimt op tegengestelde vleugel, t. Door hem. Op juist die uitbouwing draagt op deze vleugel van ascensional macht aan. Op gelijke tijdperk stuurvlak klimt op de linkervleugel dalende ascensional macht hieruit kant. Wanneer volgend vliegtuig komt in gelaten virazh, helm op de kiel draait zich leftward op gelijke tijdperk met de stuurvlakken en completeert manevr. Piloot draait zich alle deze apparaten in het tegengestelde kant, om aline vleugels, en hen geeft in aanvankelijke positie, wanneer vliegtuig leke op noodzakelijke koers terug. In de reductie piloot moet vliegtuig meteen navstrechu vetru zich gedragen, omdat vstrechnyi de toeloop van de lucht controle verzacht. Lateraal strengelen wil snosit vliegtuig terzijde.


Zachte daling

Om te vliegtuig beplanten, piloot sbavlyaet snelheid en verzuimt zakrylki buigend de neus van het vliegtuig voorwaarts. Ascensional verminderings dwingen, tegenstand vergroot, en vliegtuig reductie begint. In podlete naar vzletno-posadochnoi schrap (VPP) de helms van het hoogtepunt op de stabilisator opstijgen op gelijke tijdperk met predkrylkami - door de andere basis van de mechanisering van de vleugel erop voorste zoom situeerde. Dit de vlak vergroot van de vleugel en ontwikkelt aanvullende ascensional macht. Het vliegtuig neus opstijgenen omhoog, en khvostovaya onderdeel loopt. Daarmede wordt de aderlating van ascensional macht vanwege de snelheid reductie beloond.

Vliegtuig vertraagt waas motie, en op het deel van, het schijnt die op tweede het hoe zweeft overheen VPP. Als niet naar zaglokh motor, wordt in de uitwerking ander type navesnykh shchitkov op voorste zoom gepresenteerd. Deze "antenne rem'men - intertseptory - ontwikkelen turbulentnost welk brengt aerodynamische tegenstand op en annuleert ascensional macht.


Het vliegtuig halthouden

Vliegtuig vrijlatingen shassi die evermore brengt tegenstand op. Eerst aanslag land belangrijkste shassi, dan lopen de helms van het hoogtepunt op de stabilisator, neus bandes overheen onder, en voorste shassi aanslag VPP terug. Nu resideert vliegtuig helemaal op land. Motoren schakelaar in reversivnuiu traction, en zakrylki teruglopen, om te maximale tegenstand maken. Remmen Worden omvatten. Vliegtuig vlot scheidt met.