gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Helikopters en avtozhiry

Beta en technologie
 
Sm111111

Omstreeks 1500 jaar Leonardo ja Vinchi portretteerde de helikopter project met schroef gedreven door door de hand. Belated andere uitvinders ontwikkelden vliegende modellen toegerust door de motoren. Maar eerst helikopters presenterende praktische belangstelling, scheen slechts in 1930 jaren.

Om worden in lucht achtergehouden, te schaaft noodzakelijk om zich voor te tbewegen. De motie van de vleugel skvoz lucht macht maakt, naar tegengesteld gedirigeerd onder aantrekkelijke mogendheid. Helikopters kunnen in de lucht, t zweven. Naar. Ascensional macht wordt ten koste van de aswenteling van hun "vleugel's gemaakt. Als op de vliegtuigen, ascensional macht wordt de toeloop van de lucht, ogibaiushchego de vlakken van de vleugel gemaakt.

Deze smalle vleugels van de helikopter heten door de klingen. Aswenteling naar de ingestellen van de klingen genaamd rotorom, communiceert door de motor. En hier is op avtozhira schroefdraad verhuist vliegtuig voorwaarts, en verschijning whereat de toeloop van de lucht veroorzaakt rotor om, hoe vetryanuiu melnitsu te cirkelen. Net zo op de helikopter, deze aswenteling ontwikkelt noodzakelijke ascensional macht.

In zavisanii helikopter ascensional macht bedraagt het menigte. Om helikopter gedraaid hoogtepunt, toenemend van ascensional macht wordt bereikt door middel van vergrotend van de hoek van de voorste zoom van de klingen betreffende de omlijning genaamd door de hoek van de aanslag. Voor de gelijktijdig toenemend van de hoek van de aanslag van alle klingen piloot benutt hefboom genaamd sbornym door de schakelaar van de tree. In de reductie ascensional macht zakt door middel van de vermindering van de hoek van de aanslag.


De motie richting

Haпрacлeнhe dchfeнhяIn horizontale vlucht voorspeler rotor een gebetene bandes overheen voorwaarts, om te stijven ascensional macht en om helikopter met betrekking tot lucht te verhuizen. Met het dit uitdraaien op uitzicht de hoek van de aanslag allen van de klingen vergroot, wanneer zij ontpopen zich achter, en verminderings - voorafgaand aan. Rotor kan overheen zich buigen en in andere aanwijzing uitdaging helikopter om of in de kanten zich terug te bewegen. Binnenbreng controles hangen rotora door middel van de hefboom van cyclische tree. Wanneer hangende helikopter begint om zich voor te tbewegen, het kan overheen op de bok zich buigen. Dit verrijst daarvandaan die voor de rekening van de toeloop van de lucht naar navstrechu helikopter draait zich hogere snelheid betreffende de lucht van de kling gerouleerd voorwaarts, poosje de snelheid van de kling gerouleerde back, verminderings. Zodoende, ascensional macht algemeen meer van een plank van de helikopter en kleiner - met andere. Voor ondervangend het

Het probleem van de kling krepyatsya op sharnirakh die maakt duidelijk hen elk meere soepele en oorzaken nauwelijks izgibatsya kverkhu in de aswenteling voorwaarts. Dit de vermindering draagt van ascensional macht aan en te weer stellen teegt zich zijn uitbouwing vanwege de uitbouwing van de snelheid van de klingen betreffende lucht. Als gevolg helikopter doormaakt niet aanstootgevend hangen.


Evenwichtstoestand

CtabhлhзachяIn de vlucht odnorotornyi helikopter pleegt te behandeling vertragen om de vertikaale as. Dit wordt naar door de derde wet van Newton toegeschreven aan: Op alle manier van de handeling bestaan gelijkmatig met betrekking tot macht protivodeistvie. Met andere woorden, wanneer helikopter meldingen macht (handeling) rotoru liggend het, rotor in zijn zwenk zal verwittigen contrarily dirigeerde macht (protivodeistvie) naar de helikopter. Omdat helikopter betreffende tyazhelee, het zal langzaam gelden, naar niettemin roulerende macht alle gelijk noodzakelijk om andere belonende macht te weer stellen zich te tegen.

De meest van de helikopters hebben ene belangrijkste rotor en de ingestellen van kleine rechtschapene gesitueerde klingen - protivovrashchatelnyi rotor. Het bevoorraadt horizontale roulerende macht welk blust krutyashchii moment vanwege de aswenteling belangrijkste rotora, zodoende, stabiliziruya helikopter.

De wijziging van traction protivovrashchatelnogo rotora de wijziging bevoorraadt van de richting van de motie. Dit wordt bereikt door de wijziging van de hoek van de aanslag van de klingen welk verlaagt traction en verhuurt naar de helikopter om in de richting van, naar tegengestelde aswenteling belangrijkste rotora te zwenken. Toenemend van de hoek en traction draait zich helikopter in de richting van de aswenteling belangrijkste rotora.


Motor Weigering

Moeten jullie afwijzing motor, helikopter kan verantwoorde beplante door middel van procedure genaamd avtorotatsiei zijn. Piloot verzuimt sbornyi de schakelaar van de tree, vanwege wat zoom van de klingen nauwelijks nakrenyaetsya onder. In de reductie van de helikopter lucht, ogibaiushchii kling, continueert om hen in noodzakelijke richting te rouleren. Wanneer helikopter benaderingen land, piloot opnieuw pripodnimaet de zoom van de klingen voor de wisselborgtocht van ascensional macht, voldoende voor de reductie vertragend hal daarvoor strijken.