gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Doeken

Beta en technologie
 
Sm111111

Wanneer werd ontdekken die van de wol en vlas het is mogelijke pryast zeenen, mensen beheersten om canvas te weven. Drevneishie stalen lnyanoi doek hebben 7000 jaren oud verouderen. Eerst kunstmatig volokna schenen leix tegen het eind XIX eeuwen.

Vandaag voor fabricage van doeken is gebruikte ruime varieteit naturalnykh en kunstmatig volokon. Naturalnye volokna winst van diverse planten en wol beest. Ovechia wol is de voornaamste bron van volokon dierlijke oorsprong en bestaaatt uit keratina (het type van proteine). Alle volokna dierlijke oorsprong gelijkaardige structuur hebben. Doeken maken van mokhera (de wol van angora geit), kashemira (de wol van kashmirskoi geit), de wol van gebruikelijke geit, kameel, lamy, paarden van en konijn.

Zijdene winst van het geval-wurmen tutovogo shelkopryada - de rupsen van vlinder Bombyx mori. Shelkopryad onderkent vloeiende proteine - fibroinogen, - terstond verdichtend op de lucht en draaide zich in fibroin. Iedere shelkopryad vrijlatingen doorlopend draad fibroina door de lengte tot toe meerdere kilometers en wordt het verdraaid. Shelkovuiu draad winst, razmatyvaya zamelde geval-wurmen in.


Groste volokna

Plantaardige volokna bestaanan uit de diverse types van cellulose - van het materieel van de muren van plantaardige kooien. Het hoofd bron van hun receptie is katoen. Het lange trubchatye kooien zullen volokna formeren. In boll khlopchatnika verblijven borstelig komochki samengesteld uit 1000 volokon. Van hen winnen khlopchatobumazhnuiu garen.

Lnyanoe volokno, veel gebruikte voor de vervaardiging odezhnoi doek, winst van steblei vlas-dolguntsa. Cannabic en jutovye volokna duren de fabricage van flodderende voort en touwen, en van volokon loof sizalya maken shpagat.


Kunstmatig volokna

Иckуcctceнныe coлokнaViskoza (of kunstmatige zijde) werden eerst kunstmatig voloknom voor fabricage van doeken. Dit materieel begon om tegen het eind XIX eeuwen af te helpen, wanneer zijn de belangrijkste technologische werkwijzen van de vervaardiging viskozy toegepast en met betrekking tot sei dag ontwikkeld. In het eerst geval plantaardig materieel (arboraceous massa) chemische behandeling verstrijkt, daardoor welk winst van vytyazhku cellulose. Dan van kreeg verdunning onderkennen zuivere firma cellulose, waarvan vervulen viskoznye volokna. Van arboraceous menigte winst anders twee kunstmatig volokna - atsetiltselliulozu en triatsetiltselliulozu.

Bestaat tal van types neilona presenterende kunstmatige poliamidy - elk meere eenvoudige types naturalnykh poliamidov (het type van proteine). Neilonovoe volokno winst, rasplavlyaya en verzuimende de kleine doellatten van het chemische product (van polymer) door de pet met mikrootverstiyami - fileru. Kregen lange draden neilona worden gekoeld en bevriezen, na wat hen hen gelijkheid draad.

De meest populair tussen kunstmatig volokon zijn poliefirnye. Akril wijd wordt de fabricage van kleren, kovrov van en kunstmatig bont gesolliciteerd. Vele modakrilovye doeken eigen ognestoikostiu. Waterproof doeken winst, nanosya doorzichtig vodoottalkivaiushchii polymer op khlopchatobumazhnuiu basis.


Doeken

Besta van drie principieel item van de doeken: Trikotazhnye, tkanye en netkanye. Voor de receptie eerst twee van volokon aanvankelijk pryadut garen, en toen hen perepletaiut.

tkaнhTkanye canvas vervaardiging op tkatskikh machines. De longitudinal draden van het canvas heten door de draden van de basis, en transversal - utochinami. De diverse netten van de draden van de basis en utochin stelen het doek Bill van de kavels vast. Het doek schilderstuk winst, vpletaya de draden van verschillende kleuren.

Hosiery winst door middel van onderrichting van de garen van de lussen en hun wederzijdse net. In de bundel aanmaak trikotazhnoe canvas vervaardiging op vyazalnykh machines toegerust door de toerbeurten van yazychkovykh naalden. Op enkel machines het aantal van zodanig naalden dokhodit tot toe 2500 die verhuurt om elk meer 3 mln te winnen. Lussen in onbeduidend.

Netkanye materielen winst van het vaste materiaal stratum volokon (van het canvas). Volokna paren aaneen ten koste van verwerking hun door het plakmiddel pek. Na zastyvaniya gooien doornat het volokna thema termofixatsii (nagrevu) voor pridaniya hen prochnosti aan. Volokna enkel doeken koppelen, prokatyvaya doek tussen verhite metallieke cilinders. In de dooi volokon tussen hen zullen vormen ontzagwekkende verbinding voet bij stuk hield en na ostyvaniya. Gelden ook methode van kruisen-verbinding volokon.

Gecombineerde doeken bestaanan uit twee en elk meere materielen en erop houden de eigenschappen van hun losse componenten na.


Schilderstuken

De meest van de schilderstuken wordt door de machine veroorzaakt. In het algemeen doek wordt tussen metalliek stelend valkami verzuimd, waarover wordt van node schilderstuk geradeerd.

In trafaretnom de methode van de toepassing van de schilderstuk, krasitel wordt op het doek door het net van de openingen veroorzaakt. Materieel, door middel van welk wordt trafaretnyi schilderstuk veroorzaakt, heet sitovym.

In overdraagbare printende schilderstuk wordt door de verf op papieren veroorzaakt. Toen doek met toegebrachte krant worden door verhit drukpers (temperature+200°C) verzuimd, whereat vlaga bezwijmt, en verf otpechatyvaetsya op de web.