gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

The sun arbeidsvermogen

Beta en technologie
 
Sm111111

Zon leix een van miljarden sterren, maar het mogendheid voorraad voor alle levend en voor de zelve Land. Fossiele brandstof wordt doorgebracht door zodanig tempoes welk het reserves worden waar verpauperd-die in de seconde half van volgende eeuw. Kerncentrale, wanneer-die beschouwde door goed alternatief, ontpopt gevaarlijk die werd ongeval in Chernobyle (SOVJET-UNIE) in 1986 g gedemonstreerd. Van alle alternatieve bronnen de arbeidsvermogen van de zon is zelve zuiveren en brandkast.


Zonne straling

Coлнehнoe hзлуheнheBuiten 30% zonne straling spiegelt zich door de dampkring van Land af, en anders 20% wordt verslonden. Daardoor, leix 50% het de vlak bereikt van onze planeet, maar dit gelijkwaardig alle arbeidsvermogen geproduceerd ongeveer door 170 miljoen de meeste machtige mogendheid haltes van de wereld.

Vele lesnye vuren schijnen in de vurigheid door de fout van de zonnelicht gefocust door de druppels van auroral dauw. Anders in 400 g. Tot toe n. E. Grieken beheersten om The sun arbeidsvermogen voor razzhiganiya bonfire met behulp van ingevuld het water van glazene bal te benutten. Naar 200 g. Tot toe n. E. Lijkend op methode met de toepassing van vognutykh spiegels voor fokusirovki de zonnestraalen van stalen om en in China te gelden.

In modern alledaags zonne furnace focuste straalen razogrevaiut etenswaar. Voor vognutogo spiegel in enkel furnaces benutten het een aantal van de molteken reflectors, stellen hoek-wijs in en richtte zich op de plaats van adapterend van de etenswaar.


Zonne verwarming

Alle huizen deels door obogrevaiutsya Zon, maar bestaan projecten staand maximaal om dit darovoi mogendheid voorraad te benutten en zodoende verreweg om voldoening voor de verwarming om te halen. In zodanig huizen vastliggen ruimer windows op het kant illumineerde poludennym door de zon, en verreweg minder windows op tegengesteld, naar elk meere winderig kant. In enkel huizen jaloezie van teploizoliruiushchikh materielen dichtbij op de avond welk verhuurt om de better half van de warmte gewonnen voor de dag te weerhouden. Dit is passieve zonne technologie.

Zonne arbeidsvermogen kan ook zijn gebruikt voor de in het water levend verwarming van huizen. De straalen van De zon smoorhi water daarbinnen molteken kollektornykh panelen, absorptive (anders dan de radiatoren van de verwarming) straling voor nagreva water. Deze panelen algemeen oprichten op het dak van brengen hoek-wijs onder, om te de maximale boel vangen van directe zonnestraalen op. Koud water protekaet door de panelen en wordt ingeslikt door hen door de zonnelicht gestookt.


Zonne eerste beginselen

Zonne eerste beginselen - deze elektronische apparaten, waar voor de rekening van de photoelectric uitwerking hel wordt in elektrische arbeidsvermogen gereformeerd. Iedere basis een gebetene arbeidsvermogens verricht, daarvandaan voor de elektriciteit voorraad garanderend in voldoende volume de noodzakelijke legertjes van zodanig amalgameren met de elkander eerste beginselen. Basis bestaaatt uit de doordringend stratum van de halfgeleider materieel, in het algemeen kremniya. In enkel zonne eerste beginselen gelden andere halfgeleider - van arsenid gallium. Zij zijn minder efficient, dan kremnievye, maar kunnen in veel hogere temperaturen werken, waarbij hen kunnen worden gegolden op kameraden maakten naar de machtige invloed van de straalen van De zon in de ruimte door. Op de arbeidsvermogens van zonne eerste beginselen werk als de meest van kunstmatige kameraden; Ze ook is gebruikt in enkel elektronische calculators en klok.

In 1981 g. Gemakkelijk vliegtuig "Zonne chellenjer" kruiste Engels kanaliseren benuttende zonnelicht hoe allene mogendheid voorraad. De vleugels van het vliegtuig werden zonne eerste beginselen verrichtende arbeidsvermogen voor de controle van elektroprivodom antenne schroef gedekt. In Florida toestand, USA, publieke telefoon werkte van het legertje van zonne eerste beginselen, stellen op de kraam dak in.


Elektriciteit in de gebieden

Eлektрhhectco c рaйoнaхIn enkel verre omtrekken de ruimere legertjes van zonne eerste beginselen bevoorraden de better half van alledaagse elektrische arbeidsvermogen welk is gebruikt voor zaryadki batterijen aan het werk op de avond.

Zonne eerste beginselen zijn zijn zeer betrouwbaar. Na de installatie zij praktisch moetanan word niet ukhode en kunnen door jaren werk zonder de dienst. IN Groot-Brittannie vuurtorens bestaan aan het werk in automatisch regime van zonne eerste beginselen. De legertjes van zodanig eerste beginselen zijn gebruikt ook in de toerbeurt automatisch meteostantsii situeerden langs de kust en in de zee.

Elektrische arbeidsvermogen, aanvaardbaar van zonne eerste beginselen, hangt niet van de warmte af, en van ontsteken. Wegens het dit posadochnyi radiomayak mogendheid 360 kVt kan zonne arbeidsvermogen in de omstandigheden merzloty op Alaska doorwerken. Begin met 1960 jaren, de legertjes van photoelectric eerste beginselen zijn gebruikt voor elektrische arbeidsvermogen vervaardiging voor de kameraden van de verbinding. De nieuwste legertjes van zodanig type zullen langszij ruimtestation USA "Fridom" vastliggen, plande naar de start op de baan op het begin van de eeuw. In zaoblachnoi vyshine deze halte met behulp van acht panelen van krylevogo type zal zonnelicht in 75 kVt elektrische arbeidsvermogen reformeren.

Het project van benuttend van zonne arbeidsvermogen suggereerde door Amerikaan construeren Piterom Gleizerom, kan ons door de arbeidsvermogen van de ruimte bevoorraden. Met betrekking tot het doel van bedenker, moet worden gelanceerd 40 zonne orbitalnykh mogendheid haltes (SOE) rustte de grote legertjes van zonne eerste beginselen uit. Kreeg arbeidsvermogen zal in puchki mikrovoln doorgestuurde adoptieve haltes op Land gereformeerd worden. Er mikrovolny zal back in de elektriciteit gereformeerd worden.

Helaas, van vogel en niet metaal vliegtuigen is eenvoudig sgoryat in popadanii erop machtige puchkov mikrovolnovoi arbeidsvermogens gezonden SOE.