gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Bureaublad uitgevers

Beta en technologie
 
Sm111111

Naar het bureaublad publisherses (angl. DTP van "Het bureaublad gevend") naam benuttend van persoonlijke computer voor de spelling, van de illustratie en de makeup van de documenten welk dan kan worden met zeer superieur kwaliteit geprint.

Door middel van bureaublad gevend systeem kan worden het document van elk complexiteit, van de ongedeeld duister-en-witte vlugschriften tot toe polnotsvetnykh dagbladen en boeken gemaakt. Van beeindigen 1980 gg. Bureaublad gevende systemen beten door de stukje begonnen los te raken de traditionele methodes van de toebereiding van bedrukten aanmaak gebaseerd op werkverdeling tussen losse deskundigen en volledige firma's. Eenpersoons seating voor het bureaublad PK, kreeg mogelijkheid om de menigte van de operaties - spelling te volbrengen en tekst makend, maketirovanie en de makeup van de pagina's, de toebereiding van het document om en tsvetodelenie te verzegelen.

Bureaublad uitgevers schenen rond de middelmaat van 1980 gg. Zijnend verschuldigd naar vier doorbraken in de computertechnieken. Eerst - en belangrijkste van hen - werden de creatie van persoonlijke computer Apple Macintosh met grafische poort staand te aantreffen op de scherm van luisteren afdruk en afbeelding mee als zij zullen op de krant verschijnen, en om "muis" te benutten om te symbool kiezen op de scherm met behulp van pijl-aanwijzer en om overeenkomstig bevel te introduceren.

Seconde verrichting was goedkoope laserprinter Apple Laserwriter bevoorradende de rob van tekst en tijdschema's met hoge volksplanting. Derde - creatie door bedrijf Adobe Systems van de taal Postscriptum welk stond te voorwaarts van computer op de printer de zeer correcte beschrijving van het type uitgeprinte pagina's toe. En, tenslotte, door kwart verrichting werd de computer makeup van de documenten. Zelve uitdrukking introduceerde "bureaublad uitgever's in circulerende Sex Breinerd, het hoofdstuk van de firma Aldus Corporation en een van de ontwikkelaars van het programma collo Pagemaker. Voor het eerst in de oktober van 1985 jaar verschenen, Pagemaker united in zelf constructies Appel en Postscriptum goedkoop systeem voor de doeltreffende creatie van hoge-kwaliteit hangoren geworden. Het is interessant dat bedrijf Aldus werd eerbewijs Alda Manutsiya (1450 - ingebeld1515), venetian pechatnika puttend het steunpunt van de vele kanten van tipografskogo materie en makend krasiveishie afdrukken in het Latijn. Door 460 jaren oud na het het dood een van beste sovjete tijdschema's-shriftovikov Vadim Vladimirovich Lazurskii schreef omstreeks Alde Manutsii en het spodvizhnikakh boek flatteuze bibliographic zeldzaamheid rechter na de uitgang in hel... De ingestellen van de programma's voor het bureaublad uitgevers algemeen sluit in ons eigen tekst opmaker, programma's voor de behandeling rastrovoi (tochechnoi) en vector (lineair) tijdschema's, alsmede het programma van makeup in. Zeer dikwijls in het bureaublad publisherses is gebruikte scanner staand otsifrovyvat afbeeldingen bedrukte voor navolgend vkleivaniya in de hangoor.


Skanirovanie

Scanner - dit apparaat reformerende kleur en de helderheid van ieder punt van de afbeelding in digitale code welk dan wordt in het bestand opgeschreven. De grondbeginsel van de handeling van de scanner wordt op de conversie van lichtgevende arbeidsvermogen in elektrische gevonden. De hel straal drop op gescande afbeelding, spiegelt zich van hem af en back geeft in de scanner terug. Er het stekeligheden op de lineaal van svetochuvstvitelnykh apparata met zaryadovoi verbinding (PZS). Vertrouwende de boel van ontsteken slaand op PZS, wijzigingen protekaiushchii ertussendoor tok. Vysokochuvstvitelnoe metend apparaat stelt wijzigingen vast en zullen hen met betrekking tot de helderheid graad in de nummers reformeren. Baseren op alle aantal en wordt de graad van de duister-erbuit los pixelya (angl vastgesteld. "Schilderstuk eerste beginselen" heeft de 'eerste "beginselen van de afbeelding") - van onbeduidend punt voor, het component van de afbeelding op de computer luisteren.

Aanvaardbaar op een evenwicht digitale afbeelding naam rastrovym. Na otsifrovki afbeelding kan worden door middel van programma's voor de behandeling fotoizobrazhenii veranderd. Deze programma's de pakket hebben van speciale instrumenten en filters voor makend van de foto's: Plekken en tsarapiny kunnen zijn bessledno worden geschrappen, de back-knarste van de afbeelding - wordt, en zelfs alle kleurig gamma misschien podkorrektirovana veranderd. Programma's voor de behandeling fotoizobrazhenii zijn gebruikt en voor de creatie van de illustraties van nul. Programma collo voor risovaniya verhuurt om geometrisch konstruktivami (door de lijnen, zalivkami en fout), door veeleer te opereren dan rastrovymi afbeeldingen. Otsifrovannoe en trakteerde afbeelding kan dan worden in de hangoor van de pagina door middel van de makeup programma geimporteerd.

Hactoльнoe hзdateльctcoBestaat drie belangrijkste programma's van makeup: Corel Ventura Publisher, Quarkxpress en als vroeg als noemde hoger boven Adobe Pagemaker/Indesing. Met behulp van een van deze programma's verstalshchik volgens de vereisten van het ontwerp eenheden in gemeenschappelijk document de bestanden van diverse types. De makeup programma verhuurt om boel toe te wijzen en de afmeting van de pagina's, om het type van de eerste beginselen van de pagina vast te stellen, om de pakket van tekst te volbrengen en om de tekst schikking op de pagina, te vestigen alsmede de wederzijdse schikking van tekst en illustraties.


Symbool en printen

De tekst vooruitzicht in het document wordt door de afdrukken vastgesteld. Door de afdruk de pakket noemen van de symbolen (incluis cijfers en de symbolen van de punctuatie) gingen met elkaar met betrekking tot protraction en afmeting mee. Afdruk door misschien component de programma's van makeup, of het kan worden hoe aanvullend programma product en in de noodzakelijkheid podgruzhat in de makeup programma gekocht. Alternatief er zijn anders en shriftovye kartriji volbracht in de vorm van de wijzigingen van bloc naar de laserprinters en inclusief aanvullende afdrukken opgeschreven erin PZU. De 1000 van computer afdrukken worden shriftodizainerskimi firma's, in het verleden verrichtende otlivku liter voor de rob van het metaal nabornykh vormen gemaakt.


Conclusie op de rob

Zo, in skanirovanii pagina ieder punt wordt geherkend en markiruetsya hoe zwarte, witte of kleur, daardoor wat worden rastrovye afbeeldingen gewonnen. Conversie computer, t. Door hem. Vector, van de afbeeldingen in rastrovye voltrekt zogenaamde rastrovyi afbeelding-bewerker (RIJTEN) benutten rastrovuiu rooster. Op de toegang van rastrovogo bewerker de pakket gedraagt van de bevelen in Het postscriptum, de taal van de beschrijving van de pagina's voor de printers ontwikkeld door de firma Adobe Systems rond de middelmaat van 1980. Afbeeldingen in de taal Postscriptum, bijvoorbeeld, schilderstuken gemaakte door middel van programma's voor risovaniya, vormen in zelf reglementen voor vyvodnogo Postssrirt-apparaat samen met rastrovymi afbeeldingen voor hun weergave op de computer lichten. Rastrovye afbeeldingen helpen erbuit verstalshchiku om inzicht in te ontvangen die, hoe sverstannaya pagina met de illustratie zal in uitgeprint type schouwen.

Treinde voor tirazhirovaniya bekendmaking kan worden op de diverse apparaten van de conclusie, afhankelijk van verwacht uiteindelijk resultaat en de voorgeschrevene boel van de kentekenen uitgeprint. Er is in staat onder andere, dit uitdraaien op uitzicht wijd zijn gebruikte monokhromnye laserprinters.

Met betrekking tot de grondbeginsel van de handeling zij lijkend op naar kopierend apparata: Achter het het ligt elektrizatsiya door de laser straal van het vlak van speciale selenovogo rol. Naar naelektrizovannym de stadsdelen van het vlak van de rol, naar overeenkomstige afbeelding, vasthechtenen poroshkoobraznyi toner welk dan door thermische methode wordt op het papierene vlak overgeboekt. Staand de ableness van moderne laserprinters stileert van 600 tot toe 2400 dpi (angl. "Punten per de inch" manier van "punten op de inch).

Polnotsvetnaya rob wordt met behulp van meerdere technologieen bevoorradende verschillende kwaliteit en de waarde van de kentekenen geactualiseerd. Kleur laserprinters gelaten de meeste goedkoope kopieen winnen, niettemin van de print-out aanblik elk meere bar, t. Naar. Verven snel verkleuren. Hereto printers, beta-orienteerde grondbeginsel termoperenosa, werk zeer vertragen, omdat door hem wordt pauze na de rijstrook allen van vier (met betrekking tot het aantal van de principieele kleuren) van printende hoofdletter - genodigd hebben omdat schoensmeer moet ostyt.

Struinye printers oorzaak op papierene afbeelding met behulp van de onbeduidende drop van vloeiende inkt. De kwaliteit van de afbeelding kreeg op "struinikakh" met benuttend van de speciaal papieren van hoge dichtheid, misschien uitstekend, maar afdruk wordt zeer geacht gewonnen.

De meeste superieur kwaliteit van alle "bureaublad" technologieen van de rob verschaffenen termosublimatsionnyi grondbeginsel. Kregen op termosublimatsionnykh de printers van de print-out zeer gelijkaardig te fotografeert. Kleur punten, van welk inhoudt afbeelding bedrukte, in dit geval worden op de krant door middel van sublimatsii (van overgangs van gasachtige fase in ferm) isparennogo krasitelya veroorzaakt. Termosublimatsiya de zeer exacte overhandiging bevoorraadt van het dodenrijk en polutonov, intensieve kleuren, en het vlak van de afdruk wordt glyantsevoi. Het allene tekort van de technologie - de waarde van de afdruk anders hoger boven, dan op struinykh printers.

In moderne gevende materie struinye en termosublimatsionnye printers zijn gebruikt voor de conclusie van de weinig van zeer kwalitatieve kentekenen - bijvoorbeeld, van de foto's. Als noodzakelijk om meerdere dozijnen te bedrukken of de honderden van de kopieen van het document, is gebruikte laserprinters. En tenslotte, in de ruimere volumes van de rob zijn gebruikte tipografskaya ofsetnaya rob, kwaliteit welk misschien hoogst. Om te document bereiden naar ofsetnoi rob voor, zijn gebruikte werkwijzen tsvetodeleniya en fotovyvoda.


Dopechatnaya toebereiding

Alle geprinte werkwijzen sluiten in de onszelf de bepaalde basic etappes van de toebereiding van het document in en illustraties om te verzegelen. In "dokompiuternye" timt toebereiding te verzegelen inhield in de handmatige pakket van tekst van los metaal liter kerfde of litykh. Naborshchiki hun brief situeerden achter de brief draaiende lijnen of de pagina's van tekst. Bukvo en strokootlivnoi pakket domineerde in poligraficheskom materie er toe 19b0-kh jaren, na wat het helemaal raakte fotonabor los.

Resultaat fotonabora is de afbeelding van de pagina's van het document op speciale svetochuvstvitelnoi film. In printende huizen met behulp van werkwijze fototravleniya deze kentekenen worden overgeboekt in de vorm relefa op speciaal metaal plastiny welk dan liggen in geprinte machine vast.

Net zo in de kleur printers, in polnotsvetnoi ofsetnoi bezegelen gebruik vier verven - met betrekking tot het aantal van basic kleurt CMYK (blauwe, amaranthine, gele en duister). Er is in staat consistent, voor fotonaborom de afbeelding van het document schift op vier kleurig component - wordt tsvetodelenie volbracht. Dan in de werkwijze van fotonabora voor iedere kleur wordt gedeeld film uitgevoerd. En met betrekking tot het vytravlivaetsya koppelde plastina ofsetnoi rob los.


Elektronische ruchtbaarmakingen

Eлektрoнныe пуbлhkachhMet povsemestnym de verbreid van persoonlijke computers werd het nieuwe type van bureaublad gevende activiteit - de toebereiding van elektronische ruchtbaarmakingen bevallen van. Deze documenten welk worden voornamelijk benoemd want reviseren op de scherm van computer luisteren mee, veeleer dan voor de print-out. Zodanig elektronische documenten - bijvoorbeeld, digitale encyclopedieen - dikwijls verbreiden op computer platen CD-ROM of in de web Internet.

Meestal elektronische ruchtbaarmakingen worden in gebruikelijk programma voor makeup gemaakt, en dan met behulp van collo Adobe Acrobat worden in de opmaak PDF (Portable Document Format) gereformeerd. Deze opmaak wordt door praktisch alle computer platformen - van Het windows en Macintosh tot toe UNIX en Linux gehandhaafd...

Naar het midden 1990 jaren het bureaublad gevende systemen van stalen om voor de creatie Web-pagina's te benutten. Echter bijzonderheden gebruikt in Het web de-documenten van hypertext formatteren geleidden HTML (Hypertext Markup Language) gelaten doeltreffend gebruik de traditionele programma's van makeup niet door papieren. Voor HTML-makeup better gekomen boven gespecialiseerd Web-opmakers.


Nieuw direct toegankelijk

Moderne computertechnieken ontwikkelen grandioznye mogelijkheden. De vele uitgevers van de verwijzing literatuur van, bijvoorbeeld, berekenen op kompakt-platen of De - Internet van de bekendmaking door. Neudivitelno - omdat hen kunnen worden opgemaakt en om door nieuw materieel verreweg eenvoudiger en goedkoper aan te vullen! Als vroeg als bestaat besef "elektronisch boek", en vele pogovarivaiut omstreeks wat papierene literatuur verhuizingen vandaan in het verleden...

.