gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

De voorwaardes van de substantie

Beta en technologie
 
Sm111111

Zamerzanie (solidification) - dit overgangs van het vocht of rasplavlennogo substantie in de firma toestand. Kook dit overgangs van het vocht in gasachtige toestand of wasem. Dit alle substanties beroert, veeleer dan slechts wateren.

Rasplavlennyi werpen op ijzer bevriest, of verstart, in de temperatuur buiten 1535°C, en het toestand in lagere temperaturen correct noemen zastyvshim. Daarvandaan is term 'zastyvanie' niet door alle middelen verbonden aan besef "koude".

De punten zamerzaniya (van solidification) van en de koken van de substantie zijn aangewezen op de aandrang. Zelfs wanneer de vraag is dat water, termen "zamerzanie" en "koken" zijn niet altijd gebruikt in de gebruikelijke betekenis. Het is bijvoorbeeld, water zakipit op de kamer temperatuur, als accuraat om de luchte aandrang om te halen. Daarvandaan "kokend" altijd heeft niet "verhit" voor.

Zelfs in de normale aandrang van de lucht vele substanties koken in zeer lage temperaturen. Hun wij ine het algemeen naam door de gassen. Het is zo, lucht houdt algemeen van twee gassen - van de stikstof en zuurstof in. Hun gebruikelijke gasachtige toestand wordt naar toegeschreven aan wat zij zakipaiut in de temperaturen verreweg onderaan nul:-196°C (stikstof) en-183°C (zuurstof). Daarvandaan zelfs in de meeste deprimerende ugolkakh Strijkt de temperatuur van hoger boven hun kook punten, en, vandaar, zij verblijf door de gassen neer.


De voorwaardes van de substantie

Om te begrijpen die zodanig solidification en koken, noodzakelijk om te weten, waarom substanties de vorm accepteren van vast materiaal, vocht of Gaza. Deze vormen beheerste de voorwaardes zijn van de substantie. Op de heel, in permanente temperatuur afmeting en de vorm van vast materiaal bewegen niet. Vocht, rastekayas, vorm verandert, maar zijn volume verblijf onveranderd. En op Gaza permanent zijn niet noch volume, evenmin vorm. Gas ontluikenen of ineenkrimpt, om te vullen volume of vorm bezet hen van de boot.

Alles behalve alle materie bestaaatt uit atomen welk worden in molekuly ingedeeld. Molekuly zetelen in permanente motie, en namelijk koortsachtige bedrijvigheid van hun motie (bewegingsenergie) stelt de toestand van substantie - firma, vocht of gasachtig vast. In vast materiaal op molekul weinig bewegingsenergie, zij teeter om adapteerden punten. Daarvandaan conserveert vast materiaal de vorm. Molekuly vocht eigen voldoende arbeidsvermogen, om te de macht ondervangen van wederzijdse aantrekking. Zij kunnen worden overgeboekt en, zodoende, om de vloeiende vorm te veranderen. Molekuly Gaza eigen ruime bewegingsenergie en praktisch op vrije voeten in de motie.


Transitie vocht is een gas

Peрeхod fhdkoctь - gaзNiet alle molekuly vloeiende verhuizing met gelijkaardige snelheid. Enkel van hen worden zo gezwind verhuisd die zijn in staat om door het vlak in de lucht binnen te dringen en om in het gas, of wasem zich te draaien. Als, bijvoorbeeld, jullie zullen stakan met het water in hartelijke huisvesting op meerdere dagen openlaten, de hoogte van het water het wil beet door pek beet, poosje stakan helemaal niet opusteet. Deze werkwijze van de wasem voorkomend op het vlak vocht, geen behoefte putat met koken, bij wie conversie naar de wasem verrijst totaliter menigte van vloeiend. Omdat de substantie toestand is aangewezen op de verkeersstroom het molekul, het kan in de wijziging van de bewegingsenergie molekul bewegen. Wij, dikwijls veranderen de toestand van substantie onderwerpend het invloed van de warmte (een van de vormen van de arbeidsvermogen). Wanneer, bijvoorbeeld, wij kipyatim water; Ze draait zich in het gas is een wasem, - omdat warmte oorzaken alles molekuly om zo veel snell zich te verroeren die machten van hun wederzijdse aantrekking als vroeg als ontoereikend, om te houden hen aaneen achter. Op een evenwicht molekuly uletuchivaiutsya in de vorm van de wasem, water "oookt. In het algemeen dit verrijst in de temperatuur 100°C.


Transitie gas is een vocht

Wasem opnieuw draait zich in het water in de bepaalde aderlating van de warmte. Dit verschijnsel kan worden verricht in de gecontinuerd koken van het water in chainike. Koude vlakken binnenshuis worden vlagoi gedekt, omdat het deel van gevormde wasem zal door hem warmte in het contact schenken. Daardoor molekuly wasem vertragen waas motie, en het draait zich in waterhoudend. Spreek, van die tweetallen kondensirovalsya in het vocht toestand, en verschijnsel naam "kondensatsiei".

Wij abuis beschouwen overzetboot witte klaveren op nosika chainika, maar presenteren wasem het is onmogelijk om aan te treffen. Verdachte klaveren bestaanan uit de onbeduidende druppels van het water gevormd in kondensatsii wasem, wanneer op de uitgang van chainika het gezichten betreffende de koude omringende lucht.


Transitie vocht is een ferme substantie

Kan worden vocht om in de firma toestand veroorzaakt, zabrav in haar warmte zich te draaien. Er is in staat dit uitdraaien op uitzicht markt om zijn in elk meere koude omgeving te begiftigen. In de aderlating van de warmte molekuly vocht vertragen omlaag de motie en, uiteindelijk, als vroeg als kun niet worden overgeboekt, en eenvoudig teeter om adapteerde punten. Met de vooruitgang van deze fase vocht verkalkt, t. Door hem. Draait zich in ferme substantie. Het is bijvoorbeeld, water diepvriest in de temperatuur 0°C.

De meest van de substanties kristallizuiutsya in de transitie van het vocht toestand in ferme. Het is zo, Nacl (povarennaya zout) zal de crystalls van kubieke vorm formeren.

Gestookt, ferme substanties kunnen opnieuw in het vocht toestand zich draaien, omdat whereat de snelheid vergroot van de motie van hen molekul.

In de verwarming van ferme substantie met een uitzicht betreffende de conversie naar vloeiend het temperatuur verbouwt ten koste van de warmte mergence. Maar dooi punt bereikt, de temperatuur van de substantie verblijf permanent, hoewel de werkwijze van de mergence van de warmte continueert. Warmte gebruikt voor de wisseling van ferme substantie in vloeiend, breidt niet na de verrichting van de dooi punt uit en heet door de bedekt-boven caloriek van de dooi. Leix waarna, hoe alle ferme substantie zal in het vocht toestand zich draaien, het temperatuur opnieuw begint om te verbouwen.


Paroobrazovanie

Als te gaan verder om vocht te stoken, zijn temperatuur zal tot toe de verrichting van de kook punt verbouwen, na wat verblijf onveranderd, omdat de wisseling van het vocht in het gas vergt warmte een grote velen. Warmte gebruikt voor het vocht overgangs in gasachtige toestand, heet door caloriek paroobrazovaniya. Zodra alle substantie draait zich in de wasem, het temperatuur zal opnieuw verbouwen.

In koelende Gaza het temperatuur aanvankelijk wipt. Dan, na de verrichting van de kook punt van de substantie, gas zal de caloriek paroobrazovaniya schenken en draait zich in het vocht toestand in gelijke temperatuur. Slechts wanneer alle gas draait zich in het vocht, de temperatuur van de substantie begint om te verschieten.

In de nader verkoeling temperatuur herleiden om zamerzaniya vocht te wijzen, na wat ze zal de bedekt-boven caloriek van de dooi geven en draait zich in de firma toestand in gelijke temperatuur. Wanneer verkalkt alle vocht, de temperatuur van de substantie opnieuw begint om te verschieten.


Aandrang

Hoewel wordt beschouwd die water diepvriest in 0°C, en zakipaet in 100°C, dit correct leix in de omstandigheden van de normale dampkring aandrang. Met de aandrang wijziging wijzigingen en de temperatuur van de transitie van de substantie van de agregatnogo toestand in andere. Het is bijvoorbeeld, in de aandrang uitbouwing de temperatuur vermindert van tayaniya ijsje of zamerzaniya wateren. Daarvandaan zo zonder de moeilijkheid om op konkakh met betrekking tot de ijsje van calender of zamerzshego plassen te glijden. Het lichaam van de persoon gewicht door smalle klingen konkov met grote macht pers op de ijsje. Daardoor de punt vermindert van tayaniya ijsje, en het temperatuur wordt ontoereikend laag, om het bleef in de firma toestand, en ijsje beneden konkami terstond draait zich in waterhoudend. Wanneer ceases aandrang op het water, ze opnieuw snel draait zich in de ijsje.

Met de wijziging van de aandrang ook beweegt en de temperatuur respectievelijk de koken van het water. Het is bijvoorbeeld, in lage aandrang molekulam gemakkelijker uletuchivatsya in de lucht, en water zakipaet in de temperatuur onderaan gebruikelijke.

Op timt bergbeklimmers klagen die kun niet zavarit goede thee hoog in de bergen. Dit verrijst daarvandaan die dan hoger boven jullie klimmen in de bergen dat kleinere lijvigheid van de stratum van de lucht overheen jullie. Whereat aandrang drop, en water zakipaet in de temperatuur, ook laag voor de uittrekking van alle vkusovykh substanties van het loof van de thee. Nader verwarming zal de werkwijze versnellen respectievelijk koken, maar zal geen waterhoudende temperatuur opbrengen.

Boomerang uitwerking wordt in kipyachenii wateren in skorovarke gezien. Wasem gevormd in de koken van het water, heeft geen uitgang hiervan luchtdichte boot, en aandrang naar binnen het vergroot. Whereat de temperatuur respectievelijk de koken van het water draait zich hoger, en water verblijf in het vocht toestand, poosje zal tot toe de temperatuur van hoger boven zijn gebruikelijke kook punt niet gestookt worden.

De grondbeginsel van de invloed van de aandrang op het vocht en gassen is gebruikt in de koelkasten. In enkel van hen vocht met de lage temperatuur respectievelijk koken in het eerst geval draait zich in de wasem ten koste van de aandrang vermindering. Dit verrijst in de tabakspijpen doorreis morozilnuiu camera. Verdraaiing in de wasem, khladagent verslindt de bedekt warmte-verhogen van de inner deel van koelkast en het soderzhimogo, daarmede verkoeling hen. Toen wasem en prevrashchaetsya back in vloeiend ineenkrimpt. Whereat khladagent zal geven de bedekt warmte-verhogen, vyvodimoe buiten door de tabakspijpen gesituerd op de achterk muur van de koelkast.


Mengingen

Op de tijdperken voor de vereenzelviging van de onbekende producten van chemische reacties en ervaringen zijn gebruikt van hun punt zamerzaniya en koken. Maar zodanig methode willen applicate slechts voor substanties zuiveren, omdat de tegenwoordigheid van de mengingen verlaagt temperatuur zamerzaniya en opbrengt de temperatuur koken. Het is zo, aanvulling povarennoi brine naar het water verlaagt punt zijn zamerzaniya. Daarvandaan in de winter van de rijweg posypaiut door de zout. Brine diepvriest in de temperatuur-8°C en onderaan, daarvandaan hoewel temperatuur zal niet verschieten als een kleinst mogelijke hoeveelheid tot toe dit punt, zamerzaniya verrijst niet.

Ldosolyanaya mengeling door de porie wordt gegolden als "verkoeling mengeling'en voor nizkotemperaturnykh ervaringen. Wanneer ijsje wegsmelt, verslindt het bedekt warmte-verhogen, vergde voor de wisseling, van omringend het omgeving, daarmede verkoeling zijn. Whereat wordt verslonden stolko van de warmte welk temperatuur kan onderaan-15°C laten achterwege.


Waarom ijsje dobbert

Pohemу лed плacaetDe meest van de substanties ontluiken in de verwarming en krimpen in de verkoeling ineen. Het is bijvoorbeeld, kwikzilver in gradusnike opstijgenen met betrekking tot smalle tabakspijp en merkt de temperatuur uitbouwing. Omdat kwikzilver diepvriest in-39°C, ze betaamt niet voor de warmtemeteren gebruikt in ernstige temperatuur voorwaardes.

Water ook neemt in de verwarming toe en krimpt in de verkoeling ineen. Niettemin in de verkoeling varieren van ongeveer 4°C tot toe 0°C ze neemt. In de winter van kan lopnut vodoprovodnye tabakspijpen, als water erin zamerzla, en de ruimere menigtes vormde van de ijsje. De ijsje aandrang op de muren van de tabakspijp brengt tijdperk tamelijk voor hun breuk door.


Water Uitbreiding

Omdat water ontluikenen in de verkoeling, de dichtheid van de ijsje (van de ferme vorm van het water) kleiner, dan op het water in het vocht toestand. Met andere woorden, deze volume van de ijsje weegt kleiner, dan gelijke volume van het water af. Daarvandaan ijsje op het vlak van de waterplassen en plassen wordt gevormd.

In het gebied van De noord en Zuidpolen van Aanaarden water diepvriest en zullen ijsbergen vormen. Enkel van deze zwevend berg hebben vnushitelnye afmeting. In 1956 g. In het zuiden deel van Stille zuidzee was worden de ruimst van de gewetene persoon van de ijsbergen gevonden. Het plein ervan bovenaards overtrof 31 000 km2.

.