gлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhcagлacнaя ctрaнhca

Selkhoztekhnika

Beta en technologie
 
Sm111111

Moderne landbouwkundige technologie belangrijke rol speelt in de etenswaar fabricerend. Met behulp van deze machines eenpersoons kan voor de dag de volume volbrengen van het werk, waarmee tot toe de mechanisering inleiding kon leix volledige brigade voor week vragen.

Het is zoals, de meeste gewetene gedeputeerde van de landbouwmachines is trekker gemaakte tegen het eind XIX eeuwen, om te paard vervangen. Het verdedigde niet traktorista van nepogody, en alle gerieven bedragene de tegenwoordigheid van de tegenstanden voor de voeten en onbuigzaame metallieke zitplaats. Later zitplaatsen scheen op ressorakh en shchitki, in elk afmeting verdedigend traktorista van de vuiligheid en stof vliegend van onder ruimere privodnykh wielen. Niettemin dan nichto kon niet uberech het van de dood of zwaar uvechia, als trekker was overturned op het gezinde stadsdeel van land.


De nieuwe constructie van de trekkeren

Op het begin 19b0-kh jaren op de trekkeren zitplaatsen schenen met podushkami en de vergelijkbaarheid van de cabines voor de creatie elk meer van komfortnykh arbeidsomstandigheden traktoristov. Maar met zodanig cabines werd een andere type van ongemakken - ophef gekoppeld. Obshivka van listovogo metaal zoals zvukosnimateliu enchanced de ophef van de motor, van de doos van de overbrengingen en hydraulisch systeem naar zodanig een uitgebreidheid dat dit werd gezondheid traktorista overdacht.

Hocaя koнctруkchя tрaktoрocDaaruit de cabine timen van de trekker preterpela beduidende wijzigingen. In de nieuwste trekkeren van de cabine de betrouwbaare bescherming bevoorraden van bestuurder van nepogody, van de ophef en consequenties oprokidyvaniya. Bijna alle moderne hebben cabines zvukoizolyatsiiu, handige zitplaatsen, de systemen van de verwarming en luchtverversing, stekloochistiteli, stekloomyvateli en busternoe controle.

Hoogstens van de trekkeren motor en overbrenging zal van gemeenschappelijke onbuigzaam kostyak alle machine, en daarvandaan geen noodzakelijkheid in losse glaswaar formeren. De mogendheid van de motoren kolebletsya van 15 tot toe 190 kVt en hoger boven, echter motoren van de meerderheid van propashnykh trekkeren hebben mogendheid ongeveer van 22 tot toe 90 kVt.

Algemeen op de trekkeren vastliggen dizelnye motoren bevoorradend drijven achterk of op alle vier wielen. Het is tevens, motoren rouleren de schachten van de selectie van de mogendheid wezen drijven voor pritsepnykh of adapteerde op de trekker van het boordgeschut, alsmede voor hydraulische systemen controle deze boordgeschut.

Belangrijkste landbouwkundig vuurwapen is een ploeg. Er te verbrijzelen benaming in de velen op dezelfde manier mee lopatoi - naar overturn, razrykhlyat en om de opper stratum van de voedingsbodem en op gelijke tijdperk zakapyvat pozhnivnye residuen en sornyaki. In moderne mekhanizirovannom landelijke economie beploegen tseplyaiut naar de trekker, hoewel in vele landen als voor het gebruik eenvoudig beploegen, bij wie vpryagaiut paarden of stiers.

Totdat poseyat zaadkorrel in vspakhannuiu land, noodzakelijk om voltooiing etappe van preparative werk te volbrengen. Zoals sadovodu gebruikt grablyami voor de voedingsbodem toebereiding naar de daling van planten, pachter benutt boronu voor de alignement van vspakhannoi land en annihilation bleef sornyakov.

Het andere type van machines voor de toebereiding van de voedingsbodem en annihilation sornyakov - kultivator bracht met de staal zubiami, of lemekhami, voor razrykhleniya land onder. Frezernyi kultivator op privodnom schacht dikwijls kan gebruikt voor de toebereiding preliminarily van nevspakhannoi voedingsbodem zijn.

Vandaag vele culturen vysevaiut met behulp van machines welk vzrykhlyaiut voedingsbodem, plaats erin geplaatsten op gegevene diepte en door bepaalde hiaaten en dan dichtbij hun door de voedingsbodem. Zodanig machines maar meteen zasevaiut meerdere toerbeurten.


Oogst zuiverend

Vandaag mekhanizirovan verzamelen van de oogst van de meeste verschillende culturen, incluis korneplody (aardappels) en vruchten (bijvoorbeeld, vinograd en de wijnen van de aard van van de appels). Een van eerst en principiele machines een zodanig was uborochnyi kombain gebruikt in zhatve zodanig graan van de culturen, op welke wijze weit. Dit - automobiele kombain die kosit, schift zaadkorrel van de stro, kafje schrapt, zasypaet zaadkorrel in verzorger het vrachtwagen en sbrasyvaet stro op land voor navolgende samenstelling.

Geregeld bezoeken stro prichislyaiut naar otkhodam en beschouw die ze betaamt leix op podstilku voor vee of hoe ruwwe kormovaya toevoeging voor hem.

In het algemeen voor de verscheping en slaande stro pakuetsya in de balen. Dit is maakte met behulp van solomokopnitelei - gesleept door de trekker van de machines welk selecteren linkse kombainami stro, pressuiut zijn in de balen en breien shpagatom. Gras het is mogelijk door zelfde afbeelding koppelen in de balen, en kreeg seno op te slaan hoe provender is voor vee. Door ruime verrichting in het gebied van de materielen behandeling in landelijke economie voor recente jaren werd de inleiding van "ruimere bal'en. Zij wegen omstreeks 500 kg af, veeleer dan 30 kg - de approximatief gewicht van gebruikelijke baal, waarmee kan het landgoed werknemer vragen. Machines zonder de moeilijkheid worden met ruimere balen gecontroleerd, en de correlatie van de stro in ruimere balen verhuurt zatrachivat veel kleinere tijdperk op zijn samenstelling van de velden. Solomokopnitel zamelt stro in, binnenhalen en opslaat zijn in de camera, waarin ze paketiruetsya in de baal, dan obvyazyvaet deze baal shpagatom en gooit het buitenzijde weg.


Wiek Behandeling kort

Obрabotka урofaяNa wieken samenstelling daarvoor behandeling kort en opslag worden diverse machines, zo genodigd hebben als pritsepy, vilchatye avtopogruzchiki, conveyers en machines voor de afdeling van de voedingsbodem en Stones van de aardappels. Vochtig land kan veroorzaker de verroten van de aardappels, en Stones kan het bedruipen, oblushchit of izrezat.

Waarschijnlijke oplossing wordt benuttend van de rontgen straalen verbonden aan. Zamelde oogst wordt met betrekking tot de lint van conveyer in en achterwege latend van zijn boord, doorplaatsingen puchki rontgen straalen aanstekelijk verschil in de dichtheden tussen Stones en aardappels verhuisd. In ontdekkend van stenig pnevmoshchup vykhvatyvaet het verzuimende aardappels nader. Zodanig trudosberegaiushchie technologieen winst monding verbreiden, t. Naar. Farmers proberen om lage kosten van de aanmaak in de omstandigheden van de competitie te weerhouden.